Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βουλιάζουν« οι δημοφιλείς προορισμοί τα τριήμερα Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου

Το αποκριάτικο τριήμερο που διανύουμε καθώς και το επόμενο, λόγω της 25ης Μαρτίου που πέφτει Δευτέρα, αρκετοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Περιοχές που φημίζονται για τις καρναβαλικές τους εκδηλώσεις, όπως η Πάτρα, η Ξάνθη, το Ρέθυμνο, η Κοζάνη και αρκετά ακόμη μέρη, «βουλιάζουν» από κόσμο, ενώ κάποιοι επέλεξαν και χιονοδρομικά, όσο ακόμη κρατάει ο καιρός.

Κάποιοι βέβαια άφησαν το καρναβάλι και επέλεξαν το εξωτερικό και μάλιστα σημειώθηκε αύξηση όσων επέλεξαν ευρωπαϊκούς προορισμούς αυτή την καρναβαλική περίοδο, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος τύπου ένωσης ένωσης τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το ποιους προορισμούς επέλεξαν φέτος οι Έλληνες για τα τριήμερά τους, ενώ τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη για…ταξίδια.

«Μας φαίνεται κι εμάς περίεργο με όλες αυτές τις καταστάσεις, να έχουμε αύξηση του τουρισμού και όταν βλέπουμε αυξημένη προτίμηση στο Παρίσι, που δεν είναι και φθηνός προορισμός, είναι εντυπωσιακό. Έχουμε λοιπόν μεγάλο όγκο ταξιδιωτών προς την Ευρώπη με πρώτο προορισμό το Παρίσι, δεύτερο προορισμό την Ιταλία, με κύρια βάση τη Ρώμη, αλλά και τη Βόρεια Ιταλία και τρίτο μεγάλο προορισμό την Ελβετία, με περιοχές της Αλσατίας που πάνε πολλά γκρουπ. Οι τιμές έξω ανέβηκαν, τα ταξιδιωτικά προσπάθησαν να τις κρατήσουν ίδιες, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει μεγάλη όρεξη του κόσμου να ταξιδέψει. Υπάρχει επίσης και μεγάλη ανάπτυξη κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, στα οδικά ταξίδια με κύριο προορισμό τις Δαλματικές ακτές, την Κωνσταντινούπολη και άλλους προορισμούς στα Βαλκάνια», όπως ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More