Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβείο εξαιρετικής συνεισφοράς στην έρευνα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ

Το Βραβείο «Εξαιρετικής Συνεισφοράς στην Έρευνα (Outstanding Contribution to Research Award)» απέσπασε το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘστο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Immersive Learning Research Network (iLRN)», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 με 29 Ιουνίου 2023, στο San Luis Obispo στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο απονεμήθηκε για την ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ και αφορούσε στην αξιολόγηση πόρων εικονικής πραγματικότητας για την ιατρική εκπαίδευση στην ανατομία. Η εργασία έλαβε το Βραβείο ως εξαιρετική μεταφορά τεχνογνωσίας εικονικής/μεικτής πραγματικότητας στη βιωματική εκπαίδευση ανατομίας και διακρίθηκε μεταξύ 150 συμμετοχών από όλο τον κόσμο.

O Παναγιώτης Μπαμίδης, διευθυντής του εργαστηρίου φυσικής και ψηφιακής καινοτομίας Ιατρικής ΑΠΘ μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή».

«Πρόκειται για καινοτόμες μεθόδους, που αξιοποιούν την τεχνολογία προς όφελος των ίδιων των φοιτητών και προφανώς τη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής εκπαίδευσης, που παρέχουμε σαν δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Για να το εξηγήσουμε λίγο περισσότερο, πρόκειται για τεχνολογίες εικονικής και μικτής πραγματικότητας συνδυασμένες στην περίπτωση αυτή με τρισδιάστατες εκτυπώσεις, το 3D printing, το οποίο αξιοποιείται σε χειρουργικά και σε ανατομικά μαθήματα, τα οποία χρειάζονται απτικές δεξιότητες για τους φοιτητές μας και μάλιστα σε ειδικά θεματικά περιεχόμενα είναι δύσκολο να τα διδάξει κανείς γιατί δε φαίνονται μερικά πράγματα. Οπότε αξιοποιούνται οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας για να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά τα πράγματα ψηφιακά κι έτσι να γίνουν πιο κατανοητά στους φοιτητές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παν. Μπαμίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More