Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβείο Κοινού στο Clermont Ferrand για το Nothing Holier Than A Dolphin

Το «Nothing Holier Than A Dolphin» της Ισαβέλλας Μαργάρα απέσπασε το βραβείο κοινού στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Κλερμόν-Φεράν, έναν θεσμό αντίστοιχο με εκείνο των Καννών για τις ταινίες μικρού μήκους. Το κοινό στη Γαλλία αλλά και οι επαγγελματίες του σινεμά στο φεστιβάλ υποδέχθηκαν εξαιρετικά θερμά την ταινία στη διεθνή της πρεμιέρα. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ είχε μία από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις στην ιστορία του, με πάνω από 160.000 εισιτήρια στις προβολές του.

Πρόκειται για μια παραγωγή της AdFab Productions με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καταλειφό, τον Γιώργο Συμεωνίδη και την πρωτοεμφανιζόμενη Φλομαρία Παπαδάκη.

Nothing Holier Than A Dolphin – Trailer from Isabella Margara on Vimeo.

Στην ταινία, ένας αρχαίος μύθος ξαναζωντανεύει αναπάντεχα όταν δύο ψαράδες σ’ ένα μικρό χωριό στη Μεσόγειο βρίσκουν ένα δελφίνι να πνίγεται στα δίχτυα τους. Αντλώντας από τη λαϊκή παράδοση της Σάμου αλλά κι από έναν μύθο του Αρκτικού Κύκλου, η Ισαβέλλα Μαργάρα έφτιαξε μια σύγχρονη και πρωτότυπη ταινία που βασίζεται κυρίωςστην αφήγηση των ηθοποιών, μ’ έναν τρόπο που το σωματικό θέατρο μπλέκεται με το σινεμά κι ο κόσμος της μυθολογίας μπλέκεται με την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια αλληγορία του κύκλου της ζωής, με σαφές περιβαλλοντικό στίγμα αλλά και περαιτέρω προεκτάσεις.

Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεγεί από έναν από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς οργανισμούς της Μεσογείου για τη σημασία του στο θέμα της υπεραλίευσης και των τυχαίων συλλήψεων στην αλιεία, που έχει οδηγήσει σε εξαφάνιση ή απειλή πολλών θαλάσσιων θηλαστικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More