Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Άκυρη… εκ νέου η εκλογή Θεοδώρου στη θέση προέδρου του Δ.Σ. Βόλου

Συνέχεια στο “σήριαλ” περί εγκυρότητας ή μη, της εκλογής του Θάνου Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Με τρίτη – κατά σειρά – απόφασή της (όλες έχουν εκδοθεί μέσα σε διάστημα δέκα ημερών) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ακύρωσε την εκλογή του κ. Θεοδώρου μετά από σχετική προσφυγή της παράταξης “Συμμαχίας για τον Βόλο” περί ακυρότητας της διαδικασίας εκλογής λόγω καταστρατήγησης της νομοθεσίας.

Να θυμίσουμε, πως αρχικά, η Αποκεντρωμένη μετά από αυτεπάγγελτο – όπως ανέφερε – έλεγχο της απόφασης εκλογής του κ. Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έκρινε πως η εκλογή του ήταν άκυρη.

Λίγα 24ωρα αργότερα, η απόφαση ακυρότητας ανακλήθηκε με το σκεπτικό ότι “εμφιλοχώρησε λάθος”, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για διασυρμό των θεσμών που ελέγχουν τη νομιμότητα και να προσφεύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152. 

Το τρίτο “επεισόδιο του σήριαλ” παίχτηκε χθες, με την ανάρτηση – και πάλι – στην Διαύγεια της αρχικής απόφασης που κρίνει άκυρη την εκλογή του κ. Θάνου Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More