Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Έσωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους με τα φουσκωτά τους οι ιστιοπλόοι

Δύο αγώνες ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ILCA 4 2023, που φιλοξενήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου & Αργοναυτών. Οι αγωνιζόμενοι μπήκαν στο νερό γύρω στις 11:15, ευτυχώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από χθες, αλλά ήταν μια ελαφριά μέρα με βορειοδυτικό αεράκι 4–8 κόμβων, που το έκανε δύσκολο για τους νέους ιστιοπλόους. Αν και προορίζονταν τρεις αγώνες, ο άνεμος επέτρεψε μόνο δύο. Με τέσσερις αγώνες κλειδωμένους, οι ιστιοπλόοι έχουν πλέον μια πτώση στον πίνακα αποτελεσμάτων και η σειρά προκριματικών ολοκληρώθηκε για το πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία αγοριών, ο Ιταλός Lorenzo Ghirotti ανέβηκε στην πρώτη θέση με μόνο τέσσερις καθαρούς πόντους, αν και ο τέταρτος αγώνας του ήταν μια πτώση στην 19η θέση. Ο Ουκρανός Ivan Pylypchii είχε έναν δύσκολο πρώτο αγώνα χθες, ο οποίος έγινε ο αγώνας που είχε απορριφθεί, και τερμάτισε με πρώτο και τέταρτο σήμερα για να τον ανεβάσει στη δεύτερη γενική. Ισοβαθμισμένος με τους Pylypchii και στην τρίτη θέση της γενικής είναι ο Λιθουανός Erik Scheidt, ο οποίος έχει διανύσει μια πολύ σταθερή ρεγκάτα μέχρι στιγμής με μόνο τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα.

Στην κατηγορία των κοριτσιών, η χώρα υποδοχής Ελλάδα κατέχει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη γενική ενώ μια άλλη Ουκρανή ιστιοπλόος βρίσκεται στην τρίτη. Η Hermionie Ghicas ηγείται του στόλου με μόνο τέσσερις καθαρούς βαθμούς. Η Κλεοπάτρα Αναστασίου είναι πέντε πόντους πίσω και, όπως και ο Scheidt, έχει μόνο σταθερά τερματισμό στην πρώτη πεντάδα. Η Αλίνα Σαποβάλοβα ισοβαθμεί με τον Αναστασίου στην τρίτη γενική.

Μόλις ολοκληρώθηκαν και οι δύο αγώνες και όλοι οι ιστιοπλόοι βγήκαν στην ξηρά, οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για να εκκενώσουν μια κοντινή πόλη που υπέφερε από τις πυρκαγιές. Οι προπονητές πήραν περίπου 20-30 φουσκωτά για να σώσουν τους ντόπιους από τις παραλίες και να τους φέρουν στο λιμάνι του Βόλου. Η προθυμία όλων των προπονητών να βοηθήσουν ήταν πολύ συγκινητική καθώς όλοι άρπαξαν μπουκάλια νερό, έτρεξαν στα φουσκωτά τους και κατέληξαν να σώσουν περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Η αυριανή μέρα, 28 Ιουλίου, σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής σειράς και έχουν προγραμματιστεί τρεις αγώνες. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου & Αργοναυτών και την ILCA.

Textby ILCA, μεταφρασμένοαπό NOB-A

Photos & Videos byNikos Zagas – ZAGAS Photography

Event websitehttps://2023ilca4youth.ilca-worlds.org

NOBAFacebook: Ναυτικος Ομιλος Βολου & Αργοναυτες

NOBASite: https://novargonaftes.gr/ILCA Facebook: https://www.facebook.com/intlaserclass

Live Streaming: https://www.youtube.com/c/HELLENICSAILINGFEDERATION

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More