Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Για τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, αναβλήθηκε, λόγω αποχής των δικηγόρων, η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου τον Ιούνιου του 2020 έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.

Έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και ενόψει της δίκης έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στην οποία οι συμμετέχοντες ζητούν “δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη του άγριου και αναίτιου ξυλοδαρμού ενός νέου ανθρώπου που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης σκουπιδιών και την ημέρα του ξυλοδαρμού του, προσάγονταν στο αυτόφωρο συναγωνιστές του που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα ως υπαίτιοι εντάσεων έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ“.

Ο πατέρας του Β. Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, επανέλαβε ότι αυτό που περιμένουν είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες που παραγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας μετά την προσφυγή της οικογένειας και η οποία έγινε δεκτή, ώστε να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν ως βασανιστές οι αστυνομικοί που είχαν συμμετοχή. Στο ερώτημα αν η νέα καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της παραγγελίας που δόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών, υποστήριξε ότι ήδη έχει περάσει 1,5χρόνος και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προανακρίσεων. Ελπίζω μέχρι το Σεπτέμβριο να προχωρήσει.

Μετά την αναβολή και αφού οι συγκεντρωμένοι υπό τον αστυνομικό κλοιό φώναξαν συνθήματα κατά της βίας των αστυνομικών, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More