Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Αύριο η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για την πρόκληση βαρύτατων τραυμάτων στον Βασίλη Μάγγο, με αποτέλεσμα ένα μήνα μετά τον βασανισμό του να αφήσει την τελευταία του πνοή έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Πρωτοδικείο του Βόλου.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά σε τρεις αστυνομικούς και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος, με βάση της εισαγγελική άσκηση δίωξης.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου απευθύνει κάλεσμα σε συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και πολίτες του Βόλου, για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στις 9 το πρωί.

Ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και στη συνέχεια προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια, ενώ αργά το βράδυ οι αστυνομικοί τον πέταξαν στον δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, και αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειάς του και τις πραγματογνωμοσύνες. Η οικογένεια του Βασίλη, κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Βόλου, έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη-παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές, με την τελευταία να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια.

Συμπαράσταση στους γονείς του Β. Μάγγου – στάση εργασίας

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμπαρίσταται στους συναδέλφους γονείς του Βασίλειου Μάγγου και επισημαίνει την ανάγκη δίκαιης δίκης χωρίς καμία συγκάλυψη. Προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας για την παρουσία και συμπαράσταση συναδέλφων την Παρασκευή 26/1/2024. 9πμ στα δικαστήρια Βόλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More