Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Εντυπωσιακή η παρέλαση στην παραλία της πόλης (φωτό)

Υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην παραλία του Βόλου, η εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν 45 τμήματα σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα αντίστοιχα τμήματα σημαιοφόρων, τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Μαζί με τα τμήματα των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, υπολογίζεται ότι στην καθιερωμένη παρέλαση συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.

Δηλώσεις επισήμων

Η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή

Με το κεφάλο ψηλά, παρά την οδύνη στην καρδιά, αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία, αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των επαναστατημένων Ελλήνων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ότι περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάρουμε απώδυνες, αλλα αναγκαίες αποφάσεις. ΝΑ κάνουμε σωστές, επιβεβλημένες ενέργειες, σεβόμενοι της αρχές και τις αξίες του ελληνισμού. Χρόνια πολλά στα νιάτα μας, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, με δύναμη, αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα

Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες. Από την άλλη μέρα της ΕΘνικής Παλιγγενεσίας, απαρχή ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους αρχών. Εύχομαι άλλο κακό να μην μας βρει μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη. Εύχομαι τα παιδιά που σήμερα παρήλασαν να σφυρηλατήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με μας, τους ενηλίκους και πραγματικά να νιώθουν πως ζουν σε ένα κράτος που οφείλουν να εμπιστεύονται

Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ, κ. Χρήστος Μπουκώρος

Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση της ΕΘνικής Παλιγγενεσίας είναι καιρός για αναστοχασμό. Το έθνος των Ελλήνων πρέπει να δώσει ξανά το θετικό παράδειγμα που έδωσε τότε, σε όλο τον κόσμο. Με βάση τις αρχές, τις αυτοθυσίας για την πατρίδα, της εργατικότητας, της εντιμότητας και της ηθικής να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Να εκπλήξουμε και πάλι, τους λαούς της Ευρώπης και της Οικουμένης. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ, κ. Αθανάσιος Λιούπης

Σήμερα είναι η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της έναρξης του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία. Οι ήρωες πρόγονοί μας, με δύναμη και πίστη, με ενότητα, ομοθυμία και ομοψυχία, κατάφεραν να επιτύχουν τον σκοπό αυτό. ΑΥτό είναι και το μήνυμα για τις σημερινές μέρες, για όλους εμάς. Με εννότητα, ομοψυχία και ομοθυμία πρέπει να φροντίσουμε να μην συμβαίνουν πράγματα που μας πληγώνουν ή να μπορούμε να τα διορθώνουμε γρήγορα. Χρόνια πολλά σε όλους!

Πρώην υφυπουργός, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Χρόνια Πολλά σε όλους! Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της παρέλασης, για όλα τα τμήματα που παρήλασαν. Σήμερα είναι διπλή γιορτή, η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Προσευχόμαστε και ζητούμε από την Παναγία να σκέπει την πατρίδα και να προστατεύει όλους τους Έλληνες πολίτες. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, που ενωμένοι, αποτίναξαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς και μας έδωσαν την ελευθερία μας. Έχουμε ως μοναδικη οφειλή στους προγόνους μας, να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, μια Ελλάδα ελεύθερη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More