Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Εφεδρική γεννήτρια για να λυθεί η υδροδότηση στο Σέσκλο- Μεγάλες ζημιές και σε άλλες περιοχές

Χωρίς νερό το Σέσκλο με ανυπολόγιστες οι ζημιές την επόμενη ημέρα της καταστροφικής φωτιάς. Έχει προγραμματιστεί η λειτουργία γεώτρησης με εφεδρική γεννήτρια ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στον οικισμό. Εκτιμάται ότι η αποκατάσταση του προβλήματος θα συμβεί στο επόμενο εξάωρο.

Για λόγους προστασίας του υδραγωγείου η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε  σε μείωση πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης σε μεγάλα τμήματα της πόλης. Συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την βλάβη των γεωτρήσεων, με στόχο να γίνει τελικά η αποκατάσταση του προβλήματος.
Τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκαν απ’ τη πυρκαγιά εκτός του ότι έθεσαν εκτός του υδραγωγείο του κάμπου με αποτέλεσμα την απώλεια χιλίων κυβικών μέτρων νερού την ώρα έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επικοινωνίες με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μεγάλο μέρος του συστήματος αυτομάτου ελέγχου του δικτύου ύδρευσης. Προξενούνται έτσι λειτουργίες των δικλείδων και των οργάνων του δικτύου ύδρευσης ανεξέλεγκτα. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε αιφνίδιες διακοπές νερού σε τμήματα της πόλης η οποίες δυστυχώς γίνονται γνωστές όταν προκληθεί το πρόβλημα ( αυτός είναι ο λόγος που υπήρξε έλλειψη υδροδότησης σε Κατηχώρι, Άλλη Μεριά και στη συνοικία Χρυσοχοίδη). Τα προβλήματα αυτά που εμφανίστηκαν ως τώρα είναι σε φάση αποκατάστασης.
Το σύνολο των προβλημάτων που περιγράφονται παραπάνω ιδιαίτερα τα προβλήματα αυτομάτου ελέγχου αντιμετωπίζονται δύσκολα καθώς απαιτούν την φυσική παρουσία του προσωπικού στα διάφορα σημεία. Η υπηρεσία έχει προχωρήσει σε ανάκληση αδειών προσωπικού ώστε να ενισχυθούν τα συνεργεία.
Η ΔΕΥΑΜΒ ζητά  την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης στο απολύτως αναγκαίο ώστε να απαλυνθούν οι επιπτώσεις των προβλημάτων υδροδότησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More