Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Παρουσιάστηκαν οι ενεργειακές ευκαιρίες μέσω του προγράμματος “Απόλλων”

Παρουσία της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλ. Σδούκου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 18 Μαΐου, ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενημέρωση των αυτοδιοικητικών γύρω από το πρόγραμμα «Απόλλων» που προωθεί το υπουργείο.

Στη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Κουρέτας τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για τον πρόγραμμα «Απόλλων» γίνεται στη Θεσσαλία και δίνει τη ευκαιρία στους πολίτες μιας περιοχής που δοκιμάστηκε σκληρά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου θα γνωρίσουν τη δυνατότητα της παραγωγής ενέργειας μέσα από τη συμμετοχή τους στις ενεργειακές κοινότητες και έτσι να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας.

Ο κ. Κουρέτας ευχαρίστησε την κ. Σδούκου για την επιλογή να γίνει στη Θεσσαλία η πρώτη ημερίδα και τόνισε ότι το πρόγραμμα «Απόλλων» είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τη συνένωση των ενεργειακών κοινοτήτων μέσω σχημάτων της αυτοδιοίκησης και με τον τρόπο αυτό την ένταξη όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού στη δυνατότητα της αυτοπαραγωγής ενέργειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More