Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος – K. Μαραβέγιας: “Συκοφαντίες και πολιτική δίωξη εναντίον μου – Δημόσια όλες οι απαντήσεις”

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, διάρκειας μιας ώρας, προς τους εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία απάντησε στις καταγγελίες περί της ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά στον τομέα της υγείας και υποβλήθηκε από την σύζυγό του.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραβέγιας: “Η πρόταση της συζύγου μου προεγκρίθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο και μάλιστα περιλαμβάνεται σε μια λίστα επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν τα προαπαιτούμενα συμμετοχής. Μάλιστα επρόκειτο για υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις και η εταιρία της συζύγου μου δεν ήταν υφιστάμενη, ήταν στην κατηγορία της υπό σύστασης εταιρείας. Η προέγκριση αφορούσε σε δυο επενδύσεις: 1. Δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης 2,6εκ.€ και 2. δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία 1,6εκ.€, χωρίς ποτέ να εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ. Ο ισχυρισμός Πολάκη είναι απολύτως ψευδής ότι εντάχθηκε το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσε η σύζυγός μου. Ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου ζητήσαμε ή λάβαμε προέγκριση από τράπεζα για να καλύψουμε το ποσοστό στον αναπτυξιακό νόμο. Ο Πολάκης ζήτησε και έλαβε δάνειο και όχι εγώ”. 

Αυτή η απάντηση δόθηκε από τον κ. Μαραβέγια σχετικά με τις καταγγελίες περί ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του στην  Μονάδα “ΕΡΑΤΩ” είπε: Η σύζυγός μου δέχθηκε μια πρόταση ανάληψη της διαχείρισης από την προκάτοχο εταιρεία που είχε την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, υποστηρίζοντας ότι δικό τους κύκλος εργασιών έκλεισε και ερωτηθήκαμε αν επιθυμούμε την συνέχιση της δραστηριότητας. Για εμένα και από την ιδιότητά του γιατρού, του ανθρώπου και του πολιτικού ήταν πρόσκληση να μην αφήσω 65-70 γέροντες χωρίς στέγη και 50 εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Έτσι προέτρεψα την σύζυγό μου να δεχθεί τη διαχείριση της συγκεκριμένης μονάδας και από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έχει γίνει η ανάληψη της δραστηριότητας, παραβλέποντας τα πιθανά σχόλια που θα εγείρονταν για το πρόσωπό μου”

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του στο πρώην Μαιευτήριο “Κωνσταντινόπουλου” και νυν Μαιευτική Κλινική “Αγ. Νικόλαος: Δέχθηκα μια κρούση από συνάδελφο γιατρό, ιδιοκτήτη του μοναδικού μαιευτηρίου της πόλης του Βόλου, να αναλάβω την λειτουργία της, γιατί το κτίριο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Με τα ίδια αντανακλαστικά βρέθηκαν και άλλοι δυο- τρεις συνάδελφοι γιατροί και δώσαμε το τίμημα των 50.000€ για να ανακοπή ο πλειστηριασμός. Παράλληλα εγώ ανέλαβα ως διαχειριστικής την άδεια λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής, δίδοντας ενοίκιο που αντιστοιχεί σε κάποιες χιλιάδες ευρώ τόσο για το κτίριο όσο και για τον υπάρχοντα εξοπλισμό της. Άρα είμαι κάτοχος της άδειας λειτουργίας και όχι του κτιρίου. Η πράξη μου αυτή εμπίπτει στο ρόλο μου ως λειτουργού της υγείας και μάλιστα πολλές φορές έχω πει ότι και η ιδιωτική υγεία θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, ενώ παράλληλα αναμετρήθηκα με το δίλλημα των όσων θα λέγονταν με την ανεργία 15 εργαζομένων και έτσι έγινα ο συνδετικός κρίκος της ομάδας νέων γιατρών που αποφασίσαμε να διατηρήσουμε ανοικτή την μοναδική μαιευτική κλινική του Βόλου”.

Πριν από τις παραπάνω απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μαραβέγιας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εισαγωγικά αναφέρθηκε στους πολιτικούς συκοφάντες του, όπως χαρακτηριστικά τους ανέφερε, κατονομάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πρόσωπα που επιθυμούν την συκοφάντησή του διότι η στρατηγική που ακολουθεί βλάπτει δικά τους συμφέροντα. Ρωτηθείς να κατονομάσει αν αυτά είναι συμφέροντα πολιτικά που εδράζονται στο δικό του κόμμα ή στο κόμμα της αντιπολίτευσης, περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει στοιχεία για να καταγγείλει επωνύμως.

Ωστόσο με σφοδρότητα και με βαρύς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Πολάκη αποκαλώντας τον “από άχρηστο, χρήσιμο ηλίθιο”, “ανασκευαστή κατηγοριών αφού είναι άπειρες οι καρπαζιές που του επιβλήθηκαν από τη δικαιοσύνη” και ότι η επίθεση σε βάρος του “έγινε από τον κ. Πολάκη διότι τον κατηγόρησε πολλές φορές από το βήμα της Βουλής για την αντιεμβολιαστική πολιτική, όντας γιατρός και με τεράστια ευθύνη των όσων λέει και μάλιστα με απόσταση από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Συμπλήρωσε επίσης ο κ. Μαραγέβιας ότι τελευταία αντιπαράθεση που είχαν ήταν αυτή πριν 10 ημέρες περίπου που του επιτέθηκε όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε “εμβολιαστικές υστερίες της κυβέρνησης”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More