Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλτα με πολίτες ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Μια διαφορετική κυριακάτικη «βόλτα», παρέα με δύο πολίτες που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο κέντρο της Λάρισας.

Μαζί με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δερμετζή και Βασίλη Καραμπίλια, ο κ.Μαμάκος κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια και σημεία πρόσβασης, καταγράφοντας την εμπειρία, τις επισημάνσεις και τα αιτήματα για ισότιμη μετακίνηση.

Ο Κωνσταντίνος Δερμετζής, γραμματέας του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδος, σπουδάζει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ο Βασίλης Καραμπίλιας εργάζεται ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Και οι δύο κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο και υπογραμμίζουν την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των αρχών, αλλά και των πολιτών.
Ελλείψεις σε ράμπες, παρατυπίες και δυσκολίες στα υφιστάμενα σημεία ραμπών, η ασυνειδησία συμπολιτών που παρκάρουν αποκλείοντας τις προσβάσεις των ΑμεΑ, η αδυναμία πρόσβασης σε δημόσια κτίρια, χώρους εστίασης-αναψυχής, κ.α., ήταν μερικά μόνον από τα σοβαρά προβλήματα που ανέδειξε και κατέδειξε αυτή η διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις άνδρες κινήθηκαν στις οδούς Παπαναστασίου, Κουμουνδούρου, Φαρμακίδου, Γαληνού, Ανθίμου Γαζή, Κύπρου, Μανωλάκη, με τελικό προορισμό την οδό Βενιζέλου, στο Αρχαίο Θέατρο. Ωστόσο, η συζήτηση που έγινε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων αφορούσε συνολικά την κατάσταση που επικρατεί και στις συνοικίες της πόλης, όπου δεν έχει ληφθεί μέριμνα για δίκτυα προσβάσιμα από τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας -και δη αναπηρίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More