Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόρεια Δωδεκάνησα: Δυναμικό “παρών” εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Με αγωνιστικό παλμό και κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική» πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Κω, Λέρο, Κάλυμνο, Πάτμο, οι απεργιακές συγκεντρώσεις κατά του νέου εργασιακού Νομοσχέδιο.

Στους χαιρετισμούς τους οι ομιλητές κατήγγειλαν το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς το “εφαλτήριο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων”.

“Η σημερινή μέρα”, τόνισαν στις ομιλίες τους η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Ιωάννα Λάμπρου και οι εκπρόσωποι σωματείων “βάζει «ταφόπλακα» στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς το αντεργατικό νομοσχέδιο θα επιτρέπει την εργασία τις Κυριακές, αλλά και τις 13 ώρες νόμιμης εργασίας ημερησίως, ενώ θα τιμωρεί με φυλάκιση και χρηματική ποινή το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται”.

Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο ΣΕΠΕ Κω-Νισύρου τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών μέλος  της ΟΓΕ, το Πανελλήνιο Σωματείο εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου ΚΥ Πάτμου ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου, το Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More