Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόρεια Κίνα: Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο γενεαλογικό δέντρο από τις δυναστείες Μινγκ και Τσινγκ

Ένα χειρόγραφο που περιέχει ένα γενεαλογικό δέντρο που χρονολογείται από τις δυναστείες Μινγκ (1368-1644) και Τσινγκ (1644-1911) ανακαλύφθηκε στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας.

Το έγγραφο 55 σελίδων, δεμένο με σπάγκο, βρέθηκε στο χωριό Xingdi στην κομητεία Jize, σύμφωνα με το τοπικό Γραφείο Προστασίας Πολιτιστικής Περιουσίας. Το γενεαλογικό δέντρο τελειώνει το 1805, δηλαδή είναι τουλάχιστον 218 ετών και περιγράφει λεπτομερώς τη γενεαλογία, τις οικογενειακές παραδόσεις και τα βασικά πρόσωπα μιας οικογένειας με το επώνυμο Xing κατά τη διάρκεια των δυναστείων Μινγκ και Τσινγκ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τη Δευτέρα.

Παρά το κιτρίνισμα του χαρτιού με την πάροδο του χρόνου, το χειρόγραφο διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ο Zhang Binghu, διευθυντής της αρχαιολογικής υπηρεσίας της κομητείας, είπε ότι το γενεαλογικό δέντρο έχει μεγάλη αξία αναφοράς για τη μελέτη των λαϊκών εθίμων, των ιστορικών αλλαγών και της οικογενειακής κληρονομιάς στη νότια επαρχία Hebei κατά τη διάρκεια των προαναφερθέντων δυναστειών. Αυτή η ανακάλυψη ρίχνει φως στην ιστορία και τις οικογενειακές παραδόσεις της περιοχής, παρέχοντας μια εικόνα για τη ζωή στο νότιο Hebei κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής περιόδου.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More