Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κόκκαλης: Επαχθές το μέτρο του “λουκέτου” για τα εκπαιδευτήρια Ράπτου

Αναπάντητα ερωτήματα άφησε, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασ. Κόκκαλη, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο ίδιος για την κατάσταση στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου, η οποία συζητήθηκε χθες το απόγευμα, με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Ο κ. Κόκκαλης πολλές φορές στην ομιλία του επέμεινε στο επαχθές της απόφασης, ρωτώντας επανειλημμένα το κυβερνητικό στέλεχος εάν όταν έλαβε την απόφαση να κλείσει το σχολείο, συνέτρεχε σοβαρότατος λόγος που δικαιολογούσε αυτό το επαχθές μέτρο.
Προσθέτοντας επίσης: «Συνέτρεχε ο λόγος του κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών λόγω της στατικής επάρκειας ή ανεπάρκειας και λάβατε αυτό το πολύ σκληρό μέτρο να κλείσει ένα σχολείο;
Δεύτερο, όταν υπογράψατε την απόφαση, φροντίσατε να υπάρχει το σχέδιο μετεγγραφής των μαθητών εντός δεκαημέρου από τότε που ανακαλέσατε την άδεια, ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές αλλά και οι γονείς;
Τρίτον, στο δια ταύτα: Το συμφέρον των τρίτων η Κυβέρνηση το σκέφτεται; Το δικαστήριο, κ. Υπουργέ, έκρινε μεταξύ δύο, της επιχείρησης αφενός και αφετέρου το Υπουργείου. Το συμφέρον των γονέων, των μαθητών, των εργαζομένων η Κυβέρνηση πώς θα το εξυπηρετήσει; Τι σκέφτεται; Αυτοί οι γονείς και οι μαθητές αγωνιούν. Αναμένεται μια απόφαση. Αυτή τη στιγμή το σχολείο είναι ανοικτό λόγω προσωρινής δικαστικής απόφασης. Το συμφέρον των τρίτων εσείς πώς θα το προασπίσετε; Πώς προασπίζετε το συμφέρον των τρίτων; Πώς σκέφτεστε; Ανεξαρτήτως της δικαστικής έκβασης. Άρα, ανακύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα».

Από την πλευρά της η κ. Μακρή υποστήριξε πως «οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που φοιτούν, τους 728, είναι υπεράριθμοι» σε Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο, σημειώνοντας επίσης ότι «δε χρειάζεται να πω σ’ έναν δικηγόρο ότι αυτό πέρα από παράνομο, είναι και επικίνδυνο, γιατί μεταξύ των άλλων πρέπει να εξετάζουμε και αν υπάρχουν στοιχεία στατικής επάρκειας και αν υπάρχουν θέματα σχετιζόμενα με τη στατική επάρκεια. Ακόμη και αν αυτήν τη στιγμή το σχολείο λειτουργούσε και δεν υπήρχαν λόγοι ανάκλησης της άδειας ή ακόμη και αν η δικαστική απόφαση, γιατί μέχρι στιγμής η δικαστική απόφαση δεν έχει ανακαλέσει την ανάκληση της άδειας, λειτουργεί, όπως είπατε, με προσωρινή διαταγή, έχει απαγορευτεί η εκτέλεση της απόφασης, οπότε ακόμη και τώρα αν λειτουργούσε, οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν θα έπρεπε να φοιτούν στο σχολείο αυτό».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More