Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Στίγκας – Βουλή: Με το 112 οι πολίτες εκπαιδεύονται να το βάζουν στα πόδια – «Γαία πυρί μιχθήτω»

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος Κ.Ο. των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλης Στίγκας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση λέγοντας «Όπως σε κάθε άλλη κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι επικρατούν πολεμικές συνθήκες και ότι ανάμεσά τους περιφέρονται αόρατοι εχθροί που απειλούν την υγεία, την ζωή τους, τα εδάφη τους και, τελικώς, την ασφάλειά τους».

«Για όλα φταίει πρωτίστως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα! Για όλα φταίει η Φύση που έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του ανθρώπου και στέλνει τις φλόγες της για να τον μετατρέψει σε παρανάλωμα του πυρός». πρόσθεσε

Όπως εκτίμησε «Την απώθηση των αρνητικών βιωμάτων στο υποσυνείδητό μας εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση, η οποία αρνείται να εκπονήσει ένα σοβαρό προληπτικό σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα ξεσπάσουν με μαθηματική βεβαιότητα το επόμενο καλοκαίρι».

Αποτυχία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών καταλόγησε σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «ολες οι κυβερνήσεις απο το 1974 μεχρι σήμερα είναι παντελώς αχρηστες και ανίκανες και κυβερνούν με ΔΟΛΟ» καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «επί μισόν αιώνα κατακαίγονται τα δάση της πατρίδας μας και το ανίκανο Παρακράτος ολων των κυβερνήσεων χρησιμοποιεί παρόμοιες δικαιολογίες που μοιάζουν βγαλμένες από το νοσηρό μυαλό του ίδιου σεναριογράφου»

Ο κ. Στίγκας παρομοίωσε την έκδοση απαγορευτικού κυκλοφορίας σε άλση και δάση όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιας με το μέτρο των λοκντάουν που εφαρμόστηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.

«Αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας συνιστά μια μορφή κλιματικού ή περιβαλλοντικού λοκντάουν, και άρα το άρθρο 129 Ν. 4926/2022 που την προβλέπει έχει πρόβλημα συνταγματικότητας, αφού σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφο 4 του Συντάγματος διοικητικά μέτρα, και μάλιστα ατομικά, επιτρέπονται μόνο για λόγους προστασίας της υγείας» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε «Αλλα ακόμα και εάν είναι έτσι και επιβληθούν πραγματικά σκληρά μέτρα απαγόρευσης απο τον Μαιο εως τον Σεπτεμβριο θα ισχύουν για τους λαθρομετανάστες η μονο για τους Έλληνες κ. Μητσοτάκη;»

Για την αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος στο 112 για εκκένωση δήλωσε:

Εξαιτίας αυτού του μέτρου, οι πολίτες στερούνται την δυνατότητα να βοηθήσουν στην πυρόσβεση και εκπαιδεύονται να τηρούν μια φοβική στάση απέναντι στην φωτιά: Να το βάζουν στα πόδια, αποδεχόμενοι να δουν την επόμενη μέρα ότι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής έγιναν στάχτη. Κάποιοι, μάλιστα, που βλέπουν το ολοκαύτωμα της επόμενης ημέρας αυτοκτονούν!

Κατήγγειλε την κυβέρνηση πως έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης κατά την μετακίνησή τους στο καράβι «Αδαμάντιος Κοραής»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More