Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Έξι εργαζόμενοι της UNRWA σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Άλλοι έξι εργαζόμενοι του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε χρονικό διάστημα εικοσιτεσσάρων ωρών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ (23 Οκτωβρίου 2023) το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Με την εξέλιξη αυτή αυξάνεται στους 35 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου.

«Δεν έχουμε λόγια», σχολίασε η UNRWA μέσω X (του πρώην Twitter).

«Αποτίνουμε φόρο τιμής στους 35 συναδέλφους μας που σκοτώθηκαν στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου. Θρηνούμε και θυμόμαστε. Δεν πρόκειται απλά για αριθμούς. Πρόκειται για φίλους και συναδέλφους μας. Πολλοί ήταν εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας. Η UNRWA θρηνεί την τεράστια απώλεια».

Another six @UNRWA staff have been confirmed killed, bringing total to 35 staff killed since 7 October

Across#GazaStrip, nearly 600,000 internally displaced people sheltering in 150 @UNRWA facilities

40 @UNRWA installations have now been damagedhttps://t.co/fuyeJwzoak pic.twitter.com/vq4wpkEsmZ

— UNRWA (@UNRWA) October 23, 2023

Επίσης μέσω X, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας θλίψη για τους θανάτους, τόνισε πως στέκει «στο πλευρό των συναδέλφων μας που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Στην καθημερινή αναφορά του, το OCHA τόνισε τις δυσκολίες που συναντούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να διανείμουν βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας «εξαιτίας των εχθροπραξιών σε εξέλιξη, των περιορισμών της κίνησης και των ελλείψεων ηλεκτρισμού, καυσίμων, νερού, φαρμάκων και άλλων απολύτως απαραίτητων ειδών».

Από το Σάββατο, άρχισε να φθάνει με το σταγονόμετρο η διεθνής βοήθεια μέσω Αιγύπτου στον μικρό θύλακα όπου στοιβάζονται 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Περίπου πενήντα φορτηγά εισήλθαν σε τρεις ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της διέλευσης στη Ράφα, της μοναδικής που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More