Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά φάλαγγας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας καταγγέλλει η UNRWA

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός επετέθη σε μία από τις αποστολές της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία η φάλαγγα της ανθρωπιστικής βοήθειας επέστρεφε από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας κινούμενης επί οδικού άξονα που είχε υποδείξει ο ισραηλινός στρατός , όταν δέχτηκε πυρά με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένα απο τα οχήματα της.

Όπως έγραψε στο Χ ο διευθυντής της UNRWA στην Γάζα Τόμας Γουάιτ., κανείς από τους συνοδούς της ανθρωπιστικής βοήθειας στη φάλαγγα δεν τραυματίστηκε υπενθυμίζοντας επίσης ότι τα μέλη ανθρωπιστικών αποστολών δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος.

Η UNRWA δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα και ο ισραηλινός στρατός σε ερώτημα για το συμβάν αρκέστηκε να απαντήσει ότι ελέγχει την ακρίβεια της πληροφορίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς επικρίνει με δριμύτητα τις συνθήκες της μεταφοράς της βοήθειας στην Γάζα.

Σε ανάρτηση του στο Χ κάνει λόγο για βαλλόμενες φάλαγγες ανθρωπιστικής βοήθειας για τριπλούς ελέγχους και επιθεωρήσεις πριν τα φορτηγά λάβουν άδεια εισόδου. Γράφει επίσης, για σύγχυση και μεγάλες ουρές και όλο και πιο μακρύ κατάλογο αγαθών που απορρίπτονται.

Ο επικεφαλής αξιωματούχος του ΟΗΕ περιγράφει μια «αδιανόητη κατάσταση για τον πληθυσμό της Γάζας και για εκείνους που τον συντρέχουν», επαναλαμβάνοντας, σχεδόν μονότονα, ότι οι μάχες πρεπει να σταματήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More