Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία (7η αγωνιστική): Διεκδικούν την πρωτιά στο Παρίσι και στη Μασσαλία

 

Το γαλλικό πρωτάθλημα έχει εμφανιστεί άκρως ανταγωνιστικό στις πρώτες αγωνιστικές και η δράση του συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις που μπορούν να μεταβάλλουν την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λανς επικράτησε με 1-0 της Τρουά την Παρασκευή (9/9) και επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το αήττητο σερί της, που τρέχει από τον Απρίλιο της περασμένης σεζόν! Το Σάββατο (10/9), η αγωνιστική δράση του γαλλικού πρωταθλήματος συνεχίζεται με δύο ματς που μπορούν να αλλάξουν εκ νέου την κορυφή της βαθμολογίας.

Στις 18:00 η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μπρεστ στο “Παρκ ντε Πρενς”, αναζητώντας την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα και την επιστροφή στην πρώτη θέση. Οι Παριζιάνοι προέρχονται από μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (νίκη με 2-1). Αντίθετα, η Μπρεστ βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού και έχει πάρει μόλις μία νίκη έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, η Μαρσέιγ υποδέχεται τη Λιλ στο “Σταντ Βελοντρόμ” σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι Μασσαλοί τρέχουν σερί τεσσάρων νικών, ενώ η μοναδική απώλεια βαθμών τους είναι η ισοπαλία με την Μπρεστ (1-1). Βρίσκονται στην 3η θέση με 16 βαθμούς (όσους έχει και η Παρί Σεν Ζερμέν) και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες τους, ελπίζοντας σε… στραβοπάτημα των πρωταθλητών Γαλλίας. Η Λιλ, από την πλευρά της, εμφανίζει μία αστάθεια στο ξεκίνημά της, αλλά βρίσκεται στην 6η θέση με 10 βαθμούς και απειλεί τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Λανς – Τρουά 1-0

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

18:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπρεστ 

22:00 Μαρσέιγ – Λιλ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

14:00 Στρασβούργο – Κλερμόν 

16:00 Ανζέρ – Μονπελιέ 

16:00 Λοριάν – Ναντ

16:00 Τουλούζ – Ρεμς

16:00 Αζαξιό – Νις

18:05 Ρεν – Οσέρ

21:45 Μονακό – Λυών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More