Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Γελώντας στο Αφγανιστάν” της Αννέτας Παπαθανασίου στην Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA το ντοκιμαντέρ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΣΤO ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ (Ελλάδα, 2023, 90 λεπτά, έγχρωμo, ελληνικά, αραβικά, με αγγλικούς υποτίτλους) της Αννέτας Παπαθανασίου. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 16 ετών.

Λίγα λόγια για την ταινία
Ο Καρίμ Ασίρ προσπαθώντας να σωθεί, μετά από πολλές δυσκολίες και με τη συνεχή προσπάθεια της σκηνοθέτριας Αννέτας Παπαθανασίου και της παραγωγού Φωτεινής Οικονομοπούλου, κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα. Ήταν μια περιπέτεια με φοβερή αγωνία και ανατροπές που κράτησε 70 μέρες με ευτυχώς αίσιο τέλος. Ο Καρίμ συνεχίζει να αγωνίζεται για την τέχνη του. Δημιουργεί ασπρόμαυρα βουβά βίντεο όπου χρησιμοποιώντας σαν πρότυπο τη μορφή του Τσάρλι Τσάπλιν, με τον δικό του κωμικό τρόπο μάς διηγείται τη ζωή του και μας παρουσιάζει τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στον κόσμο. Πολύ συχνά το γέλιο, ανά τους αιώνες και σε διάφορες θρησκείες, έχει κατακριθεί, θεωρείται απειλή και πρέπει να κατατροπωθεί. Ο Καρίμ αγωνίζεται για την αλλαγή και προσπαθεί μέσω της τέχνης του να δώσει μήνυμα στήριξης στους συμπατριώτες του.
Ένα τολμηρό και, ταυτόχρονα, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ υπογράφει η ηθοποιός αλλά και αποφασιστική σκηνοθέτρια και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της στο Αφγανιστάν.

Πρωταγωνιστούν
Καρίμ Ασίρ, Κώστας Ζέκος, Κυριακή Γάσπαρη, Σάββας Πασχαλίδης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Στάθης Λαγκάδας, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Taher Ghafor, Hossain Amiri, Sakina Hashimi. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More