Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στο 100ο συνέδριο της AHEPA στη Φλώριδα

Ολοκληρώνονται με τις συνεδριάσεις των εκλεγμένων οργάνων στο Ορλάντο της Φλώριδας οι εργασίες του 100ου Συνεδρίου της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, AHEPA, σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου και επέτειο από την ίδρυση της ιστορικής οργάνωσης.

Στο συνέδριο το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Ιουλίου, σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», συμμετέχουν χίλιοι και πλέον αντιπρόσωποι της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τρεις γενιές μελών και στελεχών της AHEPA.

Η 5η ημέρα του Συνεδρίου συνέπεσε με την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και το μεγαλύτερο μέρος των εισηγήσεων εστιάστηκε στον αγώνα της ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού, για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία την τουρκική προκλητικότητα και το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο τουρκικής καταγωγής αστέρας του ΝΒΑ, Enes Kanter Freedom, ο οποίος και κατακεραύνωσε την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επεκτατική ρητορική του και την κατάφωρη παραβίαση των ατομικών και  θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χθες Πέμπτη, αναμένονταν η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου και του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Την ίδια ημέρα, επρόκειτο να συνέλθει η γενική συνέλευση, να απονεμηθούν τα βραβεία, να εκδοθούν τα ψηφίσματα του Συνεδρίου και να λάβουν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της ύπατης ηγεσίας της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή. Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για την 100ετηρίδα της AHEPA, στο πλαίσιο του οποίου θα απονεμηθούν και τα ομώνυμα βραβεία.

• (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Anamniseis.net»)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More