Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Διαδηλώσεις «υπέρ της δημοκρατίας και κατά της AfD» – Σολτς και Μπέρμποκ στην πρώτη γραμμή

Περισσότερα από 25.000 άτομα διαδήλωσαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, εκφράζοντας την οργή τους μετά την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Νοέμβριο στελέχη του του ακροδεξιού κόμματος AfD εκπόνησαν από κοινού με εκπροσώπους νεοναζιστικών οργανώσεων σχέδιο δια της βίας απέλασης τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων μεταναστών.

Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η οικολόγος υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ ήταν μεταξύ των σχεδόν 10.000 που συμμετείχαν στην πορεία στους δρόμους του Πότσνταμ, λίγο έξω από τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία» ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα.

Thousands of people gathered in Germany to protest against right-wing extremism, among them Chancellor Olaf Scholz and his foreign minister Annalena Baerbock. Rallies took place in Berlin and nearby Potsdam.https://t.co/l2PJP1cBTw pic.twitter.com/lgKAFfPBJe

— DW News (@dwnews) January 14, 2024

Η Αναλένα Μπέρμποκ, μιλώντας στην συγκέντρωση του Πότσνταμ, δήλωσε: «Στέκομαι εδώ, ως μία από τους χιλιάδες κατοίκους του Πότσνταμ που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ενάντια στον παλιό και στον νέο φασισμό».

Στις συγκεντρώσεις εκπροσωπήθηκαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από την AfD.

Το AfD, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις, φέρεται να έχει συνάντηση με Αυστριακούς εξτρεμιστές τον Νοέμβριο, σχετικά με τις βίαιες απελάσεις μεταναστών, σύμφωνα με την οργάνωση Correctiv.

Το κόμμα έχει πάνω από 30 τοις εκατό υποστήριξη σε ορισμένες περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου οι περιφερειακές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν αργότερα φέτος.

Το Σάββατο, ο Σολτς προειδοποίησε ενάντια στον εξτρεμισμό, καθώς η ακροδεξιά επικρίθηκε ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες των αγροτών.

«Όταν οι νόμιμες διαμαρτυρίες μετατρέπονται σε οργή ή περιφρόνηση για δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς, όλοι χάνουμε», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More