Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Εκτιμήσεις ότι ο Πούτιν επιδιώκει o πόλεμος στην Ουκρανία να κριθεί στα πεδία των μαχών

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας εκτίμησε  ότι το Κρεμλίνο δεν φαίνεται διατεθειμένο να δια πραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μπρούνο Καλ, επικεφαλής της BND, επισημαίνει σε συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) πως δεν βλέπει απολύτως καμία ένδειξη ότι ο κ. Πούτιν θέλει ειρηνευτική συμφωνία.

Αυτή την στιγμή, εκτίμησε ότι, ο Ρώσος Πρόεδρος επιδιώκει να κριθεί ο πόλεμος στα πεδία των μαχών ώστε να αποκομίσει περισσότερα πλεονεκτήματα και να υπαγόρευση κατόπιν τους δικούς του όρους σε μια ειρηνευτική συμφωνία, κάποτε στο μέλλον.

Ο κ. Καλ συμπληρώνει πως ο ρωσικός στρατός παραμένει σε θέση να στείλει πολύ μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών από όσους έχει αναπτύξει σήμερα στα μέτωπα.

Από τους 300.000 στρατευσίμους που κλήθηκαν να υπηρετήσουν το 2022, κάποιοι ακόμη εκπαιδεύονται, ενώ άλλοι έχουν σταλεί στα μέτωπα, σημειώνει. Ωστόσο, η Ρωσία μπορεί να αντλήσει από «δυναμικό» στρατευσίμων που φθάνει «ως και το 1 εκατομμύριο άνδρες, αν κριθεί απαραίτητο από το Κρεμλίνο», προειδοποιεί ο επικεφαλής της BND.

Στις εκτιμήσεις του αυτές ο κ. Καλ δεν παρέλειψε να προσθέσει τον αποτελεσματικό τρόπο που υπερασπίζεται τα εδάφη της η Ουκρανία διευκρινίζοντας όμως ότι θα είναι επιτυχής μόνο αν συνεχιστεί στ’ αλήθεια η υποστήριξη της Δύσης.

Δίνοντας ωστόσο την εικόνα στα μέτωπα τον περιέγραψε ως «πολύ σκληρό, βάρβαρο πόλεμο φθοράς» που διεξάγεται με μάχες χαρακωμάτων και πυροβολικού. Παρατήρησε  επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να βάλουν τέλος στις ξαφνικές αντεπιθέσεις και προελάσεις των Ουκρανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More