Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανικό δικαστήριο επέβαλε ποινή και πρόστιμο στον Ζβέρεφ για καταγγελία περί κακοποίησης πρώην συντρόφου του

Ο πρώην νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχει λάβει διαταγή ποινής και πρόστιμο από γερμανικό δικαστήριο, αφού κατηγορήθηκε για σωματική κακοποίηση της πρώην φίλης του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Στον 26χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ (390.000 λίρες) τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Τύπου AFP.

Ο Ζβέρεφ αρνείται τις κατηγορίες και έχει καταθέσει ένσταση κατά της διαταγής, που σημαίνει ότι παραμένει νομικά αθώος και δεν καταδικάζεται μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί σε δημόσια δίκη.

Το AFP και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ολυμπιονίκης Ζβέρεφ, ο οποίος παίζει στο Paris Masters αυτή την εβδομάδα, κατηγορείται ότι κακοποίησε σωματικά την πρώην φίλη του κατά τη διάρκεια ενός καυγά στο Βερολίνο τον Μάιο του 2020.

Η διαταγή επιβολής ποινής στη Γερμανία εκδίδεται όταν ένας δικαστής, αφού εξετάσει τα γραπτά αποδεικτικά στοιχεία, πιστεύει ότι μπορεί να εκδοθεί απόφαση χωρίς να γίνει δίκη. Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το ένταλμα επιβολής ποινής, το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει σε δημόσια δίκη.

Σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη, οι δικηγόροι του Ζβέρεφ δήλωσαν ότι τα στοιχεία απορρίφθηκαν ως “ακατανόητα και αντιφατικά” από μια ιατροδικαστική έκθεση ενός γιατρού του Βερολίνου.

Η νομική εταιρεία Schertz Bergmann ισχυρίζεται επίσης ότι η διαδικασία που οδήγησε στην επιβολή ποινής περιλάμβανε “σοβαρές διαδικαστικές παραβιάσεις”.

Ο Ζβέρεφ θα υπερασπιστεί την υπόθεση με “όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του”, πρόσθεσε η Schertz Bergmann.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος ποινής τον Ιούλιο και αργότερα τον ίδιο μήνα ο Ζβέρεφ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την κατηγορία σε τουρνουά στο Αμβούργο.

“Από την πλευρά μου απορρίπτω πλήρως τους ισχυρισμούς. Οι δικηγόροι μου ασχολούνται με το θέμα. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο γι’ αυτό”, δήλωσε.

Νωρίτερα φέτος, μια έρευνα από το ATP Tour – το διοικητικό όργανο του ανδρικού τένις – κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν “επαρκείς αποδείξεις” για να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Γερμανού, μετά από άλλες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση που έγιναν από έναν άλλο πρώην σύντροφο.

Η έρευνα της ATP διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν “επαρκή στοιχεία” για να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί της πρώην φίλης του Ζβέρεφ, Όλγα Σαρίποβα.

Το 2020, η Σαρίποβα κατηγόρησε τον Ζβέρεφ για βία και συναισθηματική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, κάτι που εκείνος αρνείται.

Η απόφαση της ΑΤΡ θα μπορούσε να “επαναξιολογηθεί σε περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία”.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More