Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί δεν πρέπει να φιλάμε το σκύλο μας στο στόμα

Ένας ιατρός βοηθός στο TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να φιλάτε το σκύλο σας στο στόμα.

Ο ιατρός που βρίσκεται πίσω από το προφίλ «@medexplained2you» εξήγησε πώς το φιλί ενός σκύλου στο στόμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ανθρώπων.

«Εάν φιλάτε τον σκύλο σας στο στόμα, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να χάσετε τα άκρα σας εξαιτίας αυτού», λέει στο βίντεο το οποίο έχει προβληθεί μέχρι τώρα  2,3 εκατομμύρια φορές. Πρόσθεσε ότι αυτά τα βακτήρια μπορούν να μεταδοθούν από τον σκύλο στον άνθρωπο και να προκαλέσουν πολύ άσχημα προβλήματα.

Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη συστημική λοίμωξη, σηπτικό σοκ, ακόμη και γάγγραινα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εξελίσσεται και πότε θα διαγνωστεί. Ο ακρωτηριασμός μπορεί να γίνει η μόνη θεραπεία. Γιατί να μην αποφύγετε όλη αυτή την ταλαιπωρία και απλώς να σταματήσετε να φιλάτε τον σκύλο σας, κάτι που φαίνεται σαν μια εύκολη λύση, είπε, και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ συμφωνούν.

Σπάνια, το βακτήριο Capnocytophaga μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων, γρατσουνιών ή στενής επαφής με σκύλο ή γάτα και μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της σήψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με σκύλο ή γάτα δεν αρρωσταίνουν. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που δυσκολεύονται να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Πηγή: https://vistina.com.mk/

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More