Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γιατροί με τα φουσκωτά»: To EΡΤNews με τους εθελοντές που ενώνουν τους ακρίτες και τους παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα

Οργώνουν το Αιγαίο με φουσκωτά για να στηρίξουν τους ακρίτες παρέχοντας ιατρική φροντίδα, προληπτικό έλεγχο, συνταγογράφηση ακόμη και ψυχαγωγία. Η ομάδα εθελοντών «σύμπλευση», βρέθηκε στην Σίκινο και την Ηρακλειά, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες 20 διαφορετικών ειδικοτήτων. Το συνεργείο του EΡΤNews αποτύπωσαν τις δράσεις των εθελοντών και την θερμή υποδοχή των νησιωτών.

Καρδιολόγοι, γυναικολόγοι μέχρι και οδοντίατροι κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους της Ηράκλειας, πραγματοποιούν αιμοληψίες, οδοντιατρικό έλεγχο και γράφουν φάρμακα σε όσους το χρειάζονται. Οι 90 μόνιμοι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε πάνω από 20 διαφορετικά ιατρικά και παραϊατρικά πεδία.

Εκτός από την Ηρακλειά και τη Σίκινο, οι γιατροί και οι εθελοντές θα επισκεφθούν τη Χάλκη, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και τη Δονούσα, καλύπτοντας συνολικά 500 ναυτικά μίλια, υπηρετώντας τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Φάκα, Αποστολή: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More