Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για δράσεις και έργα αποτελεσματικά για τα νησιά στη Μυτιλήνη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, προκειμένου να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς για μια σειρά δράσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου.  Μαζί με τον Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλη Κουτουλάκη θα έχουν σήμερα και αύριο συναντήσεις για τα θέματα αυτά, ενώ παρεχώρησαν συνέντευξη τύπου στην ΓΓ Αιγαίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παππάς μίλησε για τις αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών τονίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι στην τακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας , υπάρχει αύξηση των ροών από τα απέναντι παράλια που έχει σχέση και με τις μετακινήσεις προσφυγικών ροών στην Τουρκία που θέλουν να μετακινήσουν προς το Νότο, Σύρους πρόσφυγες και εκείνοι θέλουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.  Δεν έχει καμία σχέση με το ναυάγιο της Πύλου, αλλώστε και στην διπλανή Ιταλία παρατηρούνται αυξήσεις στις ροές όπου 7.000 άνθρωποι βγήκαν μέσα σε μία μέρα. Για το λιμενικό παραμένει προτεραιότητα η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής αλλά και η φύλαξη των συνόρων. Στη Μυτιλήνη βρίσκεται και ο αρχηγός λιμενικού σώματος και  λιμενικής ακτοφυλακής κ. Αλεξανδράκης,  που συνεδριάζει με τα στελέχη του λιμενικού στο νησί».

Για το μεταφορικό Ισοδύναμο που πληρώθηκε το Μάιο μετά από ένα χρόνο και πάλι καθυστερεί η καταβολή του σημείωσε ότι «διαπιστώθηκαν κάποιες παρατυπίες στις αιτήσεις για την καταβολή του ΜΙ, κυρίως στις επιχειρήσεις και πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες που απαιτούνται για να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό».

«Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που σχεδιάζουμε, είναι η πρώτη φορά που η ΓΓ  και το Υπουργείο, έχει αποκτήσει αυτή την εξωστρέφεια , που έργα των νησιών μας ξεκινάν από εμάς τους ίδιους, κινητοποιούμε τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να κάνουμε έργα αποτελεσματικά στα νησιά που έχουν να κάνουν με τα λιμάνια , με την ύδρευση, με την ανάπτυξη, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, να εξυπηρετείτε κάθε κάτοικος σε κάθε νησί .  Την Πέμπτη συνεδριάζει το ΣΑΣ για να σχεδιάσει τη νέα δρομολογιακή περίοδο 2023-2024», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Εξήρε τόσο το έργο του Γ.Γ Αιγαίου Μανόλη Κουτουλάκη αλλά και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας, ενώ μετά από πολλά χρόνια , για πρώτη φορά,  προχωρά η διαδικασία πρόσληψης 15 θέσεων προσωπικού στη ΓΓ, κυρίως μηχανικών, μέσω ΑΣΕΠ, για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More