Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τέταρτη μέρα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου

Επιμένουν στην συνέχιση των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι των κλάδων σίτησης,καθαριότητας, τρυματιοφορέων και φύλαξης δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένοι να μη σταματήσουν εάν δεν λυθούν τώρα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου η Διοικήτρια «συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αφού σε ερώτηση που της έγινε εκ νέου σήμερα για το τι ενέργειες έχει κάνει και στο αν θα προσλάβει άτομα από τους πίνακες που ήδη υπάρχουν από 2η υγειονομική περιφέρεια από την προκήρυξη του Μαρτίου του 2023, η απάντηση της ήταν ότι δεν μπορεί να μας ενημερώσει για τι ενέργειες έχει κάνει».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι, ενώ το θέμα το γνωρίζουν τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην 2η ΥΠΕ αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη για να καλυφθούν τα κενά των 2 τελευταίων ετών.

Το ΔΣ του Συλλόγου μαζί με όλους τους εργαζόμενους απεργούς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για αύριο 22/6/23 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00πμ έως 13:00μμ στο προαύλιο του Νοσοκομείου, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εκχωρηθούν οι υπηρεσίες αυτές σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τις κινητοποιήσεις τους στηρίζει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέροντας ότι «τα προβλήματα του νοσοκομείου Σάμου, όπως και του κλάδου της υγείας γενικότερα είναι τεράστια και ο στόχος δεν είναι άλλος απ’ την εξυπηρέτηση των τεράστιων συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στην υγεία».

Ζητούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και εξοπλισμό όλου του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των περιφερειακών ιατρείων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εξοπλισμό που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More