Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γ’τονιό στη Καραντώνη»: Χώροι πολιτισμού ζωντανεύουν τις γειτονιές της Μυτιλήνης (βίντεο)

Τέσσερις χώροι πολιτισμού το «Artοποιώ», το «Πολύτροπον», το «Σφομύλι» και η «tortuguita» ζωντάνεψαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, τις γειτονιές της Μυτιλήνης. Με πολλές εκδηλώσεις στον πλακόστρωτο δρόμο της Καραντώνη, αλλά και παρουσίαση των δημιουργιών, όλων με ανακυκλώσιμα υλικά. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην γιορτή που συγκέντρωσε και αυτή την Κυριακή πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι έγραψαν, ζωγράφισαν και βιβλιοδέτησαν ένα παραμύθι, δημιούργησαν ένα κόσμημα, έπαιξαν με την ξυλοπόδαρο, έπαιξαν ξεχασμένα παιχνίδια λάστιχο και κουτσό και πολλά άλλα παιχνίδια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, μοιράστηκαν ένα μικρό κέρασμα, άκουσαν μουσική και να έζησαν με όλες τις αισθήσεις τους τη χαρά της συνεύρεσης, όπως παλιά, στη γειτονιά.

 «Η γειτονιά είναι δρόμος. Είναι σπίτια, φάτσες, μυρωδιές, ήχοι και χρώματα. Είναι καλημέρες, στραβομουτσουνιάσματα, χαμόγελα, ψίθυροι πίσω απ’ τις γρίλιες αλλά κυρίως είναι το “δίπλα είμαι αν με θες”. Η γειτονιά δεν είναι δρόμος. Η γειτονιά είναι αίσθηση. Και την έχουμε ξεχάσει. Ο δρόμος δεν έχει πια χώμα κι εμείς έχουμε οθόνες στα πρόσωπα. Τα παιδιά παίζουν με κουμπάκια και όχι με μπάλες, λάστιχα και τρεχάλα. Το “έλα, φτιάχνω καφέ” έχει γίνει “να κανονίσουμε να τα πούμε” που ποτέ δεν γίνεται. Μας λείπει η “γειτονιά” και γι’ αυτό την ξαναθυμηθήκαμε και την ξαναζωντανέψαμε» τόνισαν οι διοργανωτές, που στόχο έχουν να εξαπλωθούν σε όλη τ.

Στο «Γ’τονιό στη Καραντώνη» συμμετείχε με δικές της δημιουργίες και η ΣΥΝεξέλιξη,ο Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό.

Τα κεράσματα ήταν ευγενική χορηγία των:  Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν. Σ. Επ., Elaitis Catering και Ούζο Βαρβαγιάννη, ενώ ηχητικά υποστήριξε την εκδήλωση η «ΗΧΩ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More