Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Αλεξίου: «Να σταματήσει η μαύρη εργασία στους Δήμους»- Συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία

«Υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και εργαζόμενοι πρέπει να εργαστούν για να σταματήσει η μαύρη εργασία στους δήμους», τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου, ενημερώνοντας ότι και οι εργαζόμενοι στους δύο δήμους της Λέσβου συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με αφορμή το θάνατο ανασφάλιστης εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας στο Ξυλόκαστρο.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 60 εργαζόμενοι στους δήμους ενώ τριπλάσιος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν τραυματιστεί πολλοί από αυτούς πολύ σοβαρά. Και το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ληφθούν άμεσα μέτρα» είπε ο κ. Αλεξίου. Στους δήμους είναι σύνηθες φαινόμενο εργαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους να συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να ξαναπροσληφθούν και το διάστημα αυτό είναι ανασφάλιστοι, όπως συνέβη και με την άτυχη εργαζόμενη στο Ξυλόκαστρο. Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων και των συλλόγων που τους εκπροσωπούν είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίες εκεί που απαιτούνται, και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια

Στη Λέσβο που οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασία από τις 7:00 -10:00το πρωί για όσους εργάζονται στον τομέα καθαριότητας και από τις 12:00-15:00 για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Εν τω μεταξύ όπως είπε ο κ. Αλεξίου σε τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών δίνεται λύση στην εμπλοκή που είχε δημιουργήσει απόφαση του ΣτΕ στην μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι που βρίσκονται υπό ομηρεία εδώ και 20 χρόνια. Η τροπολογία προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται, στις 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού στους δήμους για τις θέσεις που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) όσοι περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More