Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ Αποστολάτος: Όταν έναν νόμο δεν τον θέλουν 59 Ιατρικοί Σύλλογοι και η Κοινωνία είναι καταδικασμένος να αποτύχει

Κάθετα αντίθετοι δηλώνουν στην ψήφιση του Νομοσχέδιου για το ΕΣΥ οι ιατροί που ανήκουν στη δύναμη του Ιατρικού Συλλόγου επαρχίας Καλύμνου(Λέρου, Πάτμου, Λειψών ,Αστυπάλαιας, Αγαθονησίου, Αρκειών ) υποστηρίζοντας πως θα έχει επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς όσο και στους Ιδιώτες Ιατρούς.

‘’Όταν έναν νόμο δεν τον θέλουν 59 Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας  ,συμπεριλαμβανομένου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και σύσσωμη η κοινωνία είναι καταδικασμένος να αποτύχει’’ δήλωσε ο πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αντί να λύσει προβλήματα , πρόσθεσε, θα πολλαπλασιάσει ενώ σύμφωνα και με το άρθρο 10 θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών ιατρών και αυτών του ΕΣΥ.

Ο κ Αποστολάτος επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι το κράτος πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες ,να δώσει οικονομικά κίνητρα στους ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

‘’Δεν μπορεί στη Ρουμανία ο μισθός να είναι 3.300 ευρώ και στην Ελλάδα 1400!!” υπογράμμισε ” και να δίνονται 30.000 για κάθε αερομεταφορά , όταν με λιγότερα χρήματα θα ήταν εφικτή η στελέχωση των Νοσοκομείων και των ΚΥ’’.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην περίπτωση του Νοσοκομείου Καλύμνου από το οποίο στις 31 Δεκεμβρίου φεύγουν δυο διευθυντές, μένει με έναν παθολόγο ενώ δεν έχει ούτε ένα Καρδιολόγο.

‘’Ζητήσαμε από το Υπουργείο να παραταθεί η θητεία των ιατρών μέχρι να πληρωθούν οι θέσεις, απάντηση ωστόσο δεν πήραμε. Απαιτούμε να στηριχθεί και η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα για ευνόητους λόγους’’ τόνισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επαρχίας Καλύμνου.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες μέλη του Ιατρικού Συλλόγου εισέπραξαν τη διαβεβαίωση από τους ευρωβουλευτές Β. Μειμαράκη και Θ. Ζαγοράκη ότι θα συνδράμουν και θα πάρουν θέση στην Ευρωβουλή για το θέμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More