Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Αρτοποιός: Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο

Την ισχύουσα κατάσταση για τις πυρκαγιές που καίνε περιοχές της χώρας, περιέγραψε με την τελευταία του ενημέρωση o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Για την πυρκαγιά στη Δυτ. Αττική από τα Δερβενοχώριαο κ. Γιάννης Αρτοποιός τόνισε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα».

Για το πύρινο μέτρωπο στο Λουτράκι, ανέφερε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τη διαδικασία».

Για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο αλλά κινείται προς το κέντρο του νησιού, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι ακριβώς για αυτό «εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά. Εκεί επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα».

Η χώρα υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα. «Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν: η Ρουμανία, που θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα που θα φτάσουν αύριο στη χώρα μας. Η Σλοβακία, που θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 15 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στην Ελλάδα την Παρασκευή. Η Πολωνία η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες και 49 υδροφόρα οχήματα, που θα φτάσουν στη χώρα την Παρασκευή», ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχουν έρθει στη χώρα μας επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More