Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Γεωργιόπουλος: Ιδρύεται Πανεπιστημιακή Σχολή στην Αρχαία Ολυμπία

Πανεπιστημιακή σχολή με τρία τμήματα ιδρύεται στην Αρχαία Ολυμπία και αναμένεται να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2025, ανέφερε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Πύργου και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρινόπουλο ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει εισήγηση – πρόταση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα προς το Υπουργείο Παιδείας, για την ίδρυση 8ης σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία και με αντικείμενο τις Ολυμπιακές, πολιτιστικές και αθλητικές σπουδές. Το πρώτο τμήμα θα έχει αντικείμενο τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες και αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2025.  Οι φοιτητές θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας και στο παλιό ξενοδοχείο «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Ολυμπίας.

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι απαραίτητο να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, δηλαδή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Για το λόγο αυτό και για να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Γεωργιόπουλος να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας, έπρεπε χθες να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο όμως απουσίαζε η αντιπολίτευση και δεν υπήρχε απαρτία. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε στην ΕΡΤ Πύργου την αναγκαιότητα να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και ανέφερε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More