Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μποροβήλος, πρ. πρόεδρος Super League: Πρέπει να επιβληθούν βαριές ποινές σε ομάδες φυσικά πρόσωπα – Οι ποινές να εφαρμόζονται

Στις μεγάλες ευθύνες της Πολιτείας στη διαχείριση της καθόδου των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη και τον τραυματισμό συνολικά δέκα ατόμων στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος.

Έχοντας εικοσαετή εμπειρία και ως διαιτητής ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των αστυνομικών και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος που απαιτούν γνώση και αντανακλαστικά, εκτός από εμπειρία στην πρόληψη και αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών οπαδικής βίας.

Οι ποινές να εφαρμόζονται στον απόλυτο βαθμό

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για το τραγικό περιστατικό έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τόνισε ότι οι ευθύνες είναι μεγάλες και ότι προφανώς πρέπει να εφαρμόζονται οι ποινές στο απόλυτο βαθμό.

«Δε γίνεται ένα φυσικό πρόσωπο να έχει μια παραβατική συμπεριφορά και να μην πηγαίνει αμέσως στη φυλακή» υποστήριξε με αφορμή την παραβατική συμπεριφορά Ελλήνων και ξένων χούλιγκαν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «πρέπει να επιβληθούν βαριές ποινές σε ομάδες και βαριές ποινές σε φυσικά πρόσωπα» επισημαίνοντας ότι επειδή η αθλητική βία είναι ένα εξειδικευμένο κομμάτι, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πλευρά της αστυνομίας από καταρτισμένους αστυνομικούς.

Μιλώντας για τις ευθύνες των ομάδων και τους οργανωμένους οπαδούς τόνισε ότι είναι υπερ του «να διαλυθούν οι παράνομοι σύνδεσμοι και όποιος πληροί τις προϋποθέσεις να ελεγχθεί στον απόλυτο βαθμό».

Όπως είπε, το υγιές ποδόσφαιρο δε θέλει παράνομους συνδέσμους. «Επιδιώκουμε επαναφορά της οικογένειας στο γήπεδο και γενικώς μία άνοδο του ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε.

Για το θέμα των συνδέσμων μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης εκφράζοντας την απορία του για την ύπαρξη των συνδέσμων φιλάθλων στα αθλητικά σωματεία.

«Αυτοί οι ανεγκεφαλοι δεν είναι ούτε φίλαθλοι, ούτε οπαδοί. Είναι εγκληματίες» δήλωσε διατυπώνοντας παράλληλα και το ερώτημα εάν χρησιμοποιούνται από κάποιους.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More