Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δένει» τα χέρια της οικονομίας η έλλειψη εργατικών χεριών

Κενά σε εργατικά χέρια που αθροιστικά ξεπερνούν τις 700.000 άτομα, καταγράφονται στις κατασκευές, τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία και τον τουρισμό, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην οικονομία.

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα. Το ζήτημα ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, με αφορμή επιστολή 16 συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη την επικράτεια.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια πιο ευέλικτη λύση να έρθουν εργαζόμενοι από τρίτες χώρες.

Όσο δεν δίδεται απτή λύση, ωστόσο, στην ελληνική ύπαιθρο η αγωνία για το πώς θα γίνουν οι εργασίες στα χωράφια χτυπάει κόκκινο. Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί και στην Πελοπόννησο. Σε απόγνωση από την έλλειψη χεριών είναι και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης από το 2019 έφυγαν από την Ελλάδα πάνω από 240.000 μετανάστες, με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιες ελλείψεις σε εργάτες, που δίνουν όμως καλύτερο μισθό.

Ρεπορτάζ: Ε. Καμπάκη- Β.Μητρούσιας-Μ.Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More