Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ευρώτα Λακωνίας: Αιτήσεις για τις αγροτικές πλημμύρες και τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις

Ο πλημμυρόπληκτος δήμος Ευρώτα Λακωνίας, ανακοινώνει, ότι, η προθεσμία της υποβολής των αρχικών αιτήσεων, για την χορήγηση ενίσχυσης, για ζημιές σε φυτικό, πάγιο κεφάλαιο, σε εξοπλισμό και σε αποθηκευμένα προιόντα, απ’ τις πλημμύρες της 26ης Ιανουαρίου 2023, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι αρχικές αιτήσεις υποβάλλονται, ατελώς, στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Τα εν λόγω προγράμματα, καλύπτουν, σε γενικές γραμμές, ζημιές που αφορούν το φυτικό κεφάλαιο, τα αρδευτικά συστήματα εντός των χωραφιών (όχι αγωγούς μεταφοράς νερού), κτηνοτροφικές υποδομές, γεωργικές αποθήκες, γεωργιά υπόστεγα, κτηνοτροφικούς εξοπλισμούς, εγκεκριμένα θερμοκήπια, αποθηκευμένες ζωοτροφές κτηνοτρόφων κλπ.

Συγχρόνως, τρέχουν και οι ημερομηνίες για την στήριξη, μέσω της κρατικής αρωγής (Ν. 4749/2021).

Οι αιτήσεις είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Στις αιτήσεις αυτές, θα δηλωθούν ζημιές που αφορούν περιφράξεις, γεωτρήσεις, οικίσκους άντλησης, μεταφερόμενα εργαλεία, ότι δεν καλύπτεται απ’ τα προγράμματα των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.

ις αιτήσεις αυτές αναφέρεται ενδεικτικά ότι θα δηλωθούν ζημιές σε περιφράξεις, γεωτρήσεις, οικίσκους άντλησης, μεταφερόμενα εργαλεία κλπ, ότι δεν καλύπτεται από τα προγράμματα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More