Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά-“Είμαι ένα Βιβλίο διάβασέ με”: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με το μήνυμα «Είμαι ένα Βιβλίο διάβασέ με» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, και σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα, αλλά και την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο, συμμετέχει φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και οι δημοτικές βιβλιοθήκες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά, αύριο στις 18.30 στη δημοτική βιβλιοθήκη Σταυρούπολης (Λαγκαδά 221, 2ος όροφος) έχει προγραμματιστεί να προβληθεί βίντεο για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και να διαβαστεί το βιβλίο «Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο» της Rocio Bonilla.

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους ψηλότερο βουνό βιβλίων, θα κατασκευάσουν σελιδοδείκτη και θα δημιουργήσουν ένα εξώφυλλο βιβλίου.

Την Τετάρτη στις 5 Απριλίου στις 18.30, στη δημοτική βιβλιοθήκη Ευκαρπίας (Εθνικής Αντιστάσεως 24), πρόκειται να διαβαστεί το βιβλίο «Ο βιβλιοσκώληκας» της Debi Gliori και θα ακολουθήσει κατασκευή σελιδοδείκτη. Την ίδια ημέρα και ώρα, στη δημοτική νιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης» (Ίμβρου 2, Πολίχνη), ενόψει του λογοτεχνικού έτους «Άλκη Ζέη 2023» και της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου, θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Γατοκουβέντες» της Άλκης Ζέη από την Ομάδα Θεάτρου «Ομπρέλες», ενώ έχει προγραμματιστεί θεατρικό παιχνίδι και καλλιτεχνικές κατασκευές σχετικές με τους ήρωες της ιστορίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More