Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, στις 19:00, στην Πολίχνη.

Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα σωματεία: «Ένωση Ποντίων Πολίχνης», Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

· Ομιλίες του δικηγόρου Εμμανουήλ Λαμψίδη για τα απολυμαντήρια που υποδέχτηκαν τους Πόντιους μετά τον διωγμό και του ιστορικού Γιάννη Λαζαρίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

· Μουσική αναφορά με τη συμμετοχή των Γιώργου Ιωαννίδη (τραγούδι), Γιάννη Τσανασίδη (λύρα), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), Λάκη Παναγιωτίδη (πλήκτρα).

· Δρώμενο «Σπονδή στη Μαυροθάλασσα» σε σκηνοθεσία – επιλογή κειμένων – αφήγηση του Γιώργου Συμεωνίδη, με τη συμμετοχή της Νατάσας Τσακιρίδου (τραγούδι) και του Ιάκωβου Μωυσιάδη (λάφτα).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More