Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Σερρών: Ένσταση του Αλ. Χρυσάφη κατά του εκλογικού αποτελέσματος

Ένσταση στο αρμόδιο Εκλογοδικείο κατά των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Σερρών κατέθεσε o συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Η ένσταση κατατέθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής της παράταξης και Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη: «ώστε να κριθεί η πλήρης και απόλυτη νομιμότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων» ενώ για τους λόγους για τους οποίους υποβλήθηκε αυτή ο κ. Χρυσάφης υπογράμμισε: «εμφανής ακυρότητα δίχρωμων ψηφοδελτίων και αρκετών ψηφοδελτίων με διακριτικά γνωρίσματα, όπως ευρέθησαν στην επανακαταμέτρηση, όσο και η πανελλήνια “πρωτοτυπία” της εσφαλμένης κατανομής εδρών με την απόφαση ανακήρυξης του Πρωτοδικείου, πρέπει να ελεγχθούν με τη διαδικασία που ορίζει ο Νόμος».

Ο κ. Χρυσάφης τονίζει ότι ο συνδυασμός του σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία αλλά και την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας ενώ όπως υπογραμμίζει για όσους προστρέξουν να επικρίνουν «απαντάμε ξεκάθαρα: Όλοι μας πρέπει να επιζητούμε τη νομιμότητα σε ένα κράτος δικαίου!».

«Από την επομένη των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου η Συμμαχία Σερραίων δήλωσε σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση την απόλυτη στήριξή της προς τη νέα Δημοτική Αρχή.  Η υπεύθυνη αυτή στάση μας ωστόσο δεν αναιρεί ούτε την ευθύνη εκπροσώπησης του 48% του Σερραϊκού λαού, ούτε τη σταθερή μας πεποίθηση στην εφαρμογή του δικαίου» υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Η ένσταση θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, όπως ορίζεται, θα εκδοθεί η απόφαση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More