Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Χίου: Άνω των 8 εκ. ευρώ τα χρέη των δημοτών (video)

Να ρυθμίσουν τα χρέη και να δηλώσουν τυχόν αλλαγή της διεύθυνσής τους, προτρέπει τους πολίτες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χίου, Παντελής Καμπούρης.

Με αφορμή την αποστολή ειδοποιητηρίων αυτή την περίοδο προς τους δημότες που έχουν χρέη προς το Δήμο, ο κ. Καμπούρης επισήμανε ότι, δεν πρέπει να αγνοηθούν τα ειδοποιητήρια, αφού με την ολοκλήρωση των αποστολών εντός του Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσουν οι δεσμεύσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Για αυτό το λόγο ζητείται να υπάρξει ενημέρωση για τυχόν αλλαγής της ταχυδρομικής διεύθυνσης, ώστε να έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εγκαίρως την ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου, τα χρέη των δημοτών προς αυτόν ξεπερνούν τα 8 εκ. ευρώ και αφορούν χιλιάδες δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος κ. Καμπούρης θύμισε εξάλλου ότι από τη νομοθεσία, που αφορά όλους τους Δήμους, για χρέη άνω των 50 ευρώ μπορούν να υπάρξουν δεσμεύσεις λογαριασμών ή και κατασχέσεις.

Οι δημότες μπορούν βεβαίως να προχωρήσουν σε αίτηση θεραπείας εφόσον διαφωνούν, ή να ζητήσουν αποπληρωμή μέσω δόσεων που αυτή την περίοδο φτάνουν μέχρι τις 24, αλλά χωρίς αφαίρεση των προσαυξήσεων. Το επόμενο διάστημα εξάλλου θα υπάρξει ενημέρωση από το Δήμο Χίου για δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής των χρεών αυτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More