Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Καμπανού: Από τη ρήξη της μηριαίας αρτηρίας ο θάνατος του Άλκη

Η Αικατερίνη Αποστολίδου, ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος του δεύτερου κατηγορούμενου εξέφρασε την αντίθετη άποψη για το θάνατο του Άλκη Καμπανού από την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση, η οποία ορίστηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με την κα Αποστολίδου, ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε μόνον από το τραύμα στη μηριαία αρτηρία. «Στον αριστερό μηρό του Άλκη τα δύο τραύματα παρουσιάζονται ως δύο διαφορετικά. Είναι, όμως, ένα διαμπερές τραύμα, με πύλη εισόδου και εξόδου. Τα τραύματα είναι παρόμοια. Μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη». «Για το θανατηφόρο τραύμα η κα Κοβάτση περιγράφει ότι έχει “ανώμαλα χείλη”. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Είναι εντελώς ομαλό το περίγραμμα του θανατηφόρου τραύματος» κατέθεσε η κα Αποστολίδου.
Σχετικά με τις κακώσεις κεφαλής ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό αλλά με θλων όργανο. Τύπου κλοτσιάς και γροθιάς, όχι με επίμηκες όργανο. Αλλιώς θα έσκιζε το δέρμα, ακόμη κι αν φορούσε σκούφο. Το τραύμα στο ινιακό οστό θα μπορούσε να προκλήθηκε από πέσιμο».
Η τεχνική σύμβουλος επισήμανε ότι: «Αν δεν είχαμε το πλήγμα στη μηριαία αρτηρία το πιθανότερο είναι ότι θα ζούσε. Αιτία θανάτου είναι η αιμορραγική καταπληξία».
Η τεχνική σύμβουλος – ιατροδικαστής, για τα άλλα τραύματα που εντοπίστηκαν στη σορό του Άλκη, σημείωσε ότι: «Αν είχαμε μόνο τραύματα στο κεφάλι δεν θα πέθαινε».
Η μάρτυρας διευκρίνισε ότι ο Άλκης δεν δέχτηκε χτύπημα από λοστό ή ρόπαλο στο κεφάλι για δεν εντοπίστηκε το σχετικό αποτύπωμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More