Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δαδιά: 13η Γιορτή Μανιταριού 4-5 Νοεμβρίου

Οι λάτρεις του μανιταριού ετοιμάζονται για την 13η Γιορτή που διοργανώνεται και φέτος στη Δαδιά το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου .

Αν και η ανομβρία δεν βοήθησε ώστε να υπάρχει πληθώρα μανιταριών στην περιοχή, εντούτοις οι συντελεστές της φρόντισαν ώστε να υπάρχει επάρκεια στο είδος για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της γιορτής.

Η  γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου Ακρίτας Δαδιας υπεύθυνη της γιορτής Έλενα Νταούλα μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τονίζοντας πως η ανομβρία και η πυρκαγιά δεν άφησαν περιθώρια ώστε να υπάρχουν αυτοφυή μανιτάρια, όμως με σύμμαχο την καλή διάθεση και κόντρα στο μαύρο που κυριαρχεί στην περιοχή από τα καμένα, στέκονται όρθιοι και συνεχίζουν.

«Μπορεί να έχουν κλάψει πολλοί τη Δαδιά αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να είπαν ότι έπεσαν τίτλοι τέλους για την περιοχή , μπορεί να είδαμε θλιμμένους μαυρόγυπες , όμως τα πουλιά και μείς είμαστε εδώ και προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει να δει το δάσος μέρος του οποίου παραμένει πράσινο,» τόνισε με έμφαση.

Όπως διευκρίνισε η γιορτή δεν θα πραγματοποιηθεί στα καμένα αλλά στον προαύλιο χώρο του Forest Inn ξενοδοχείου,  που τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται .

Πρόκειται για μια γιορτή με  φυσιολατρικό, εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας

Μέσω του Συλλόγου που εκπροσωπεί η κυρία Νταούλα θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα με την βοήθεια  ενός κουμπαρά που θα στηθεί στο χώρο, τα χρήματα του οποίου θα διατεθούν για την αγορά ειδικού εξοπλισμού για την κατάσβεση πυρκαγιών από τους εθελοντές της περιοχής. Αν το ποσό είναι ιδιαίτερα  υψηλό θα διατεθεί για την αγορά υδροφόρας ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Στην γιορτή ξεχωρίζουν εκδηλώσεις όπως το βιωματικό σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας μανιταριών σε κορμούς δένδρων, έκθεση και επίδειξη ανεύρεσης τρούφας με τα εξειδικευμένα τρουφόσκυλα,  ειδικές σπεσιαλιτέ με μανιτάρια όπως η παρασκευή τουρσί μανιταριών, πολλά δια δραστικά παιχνίδια και παραδοσιακό γλέντι στο χώρο διεξαγωγής της γιορτής.

Η είσοδος  είναι δωρεάν αν και είναι αρκετά πολυέξοδη όπως τονίσθηκε αφού το κόστος των μανιταριών έχει ανεβεί.

 Η συνδιοργανωση είναι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ,του Δήμου Σουφλίου και του ΟΦΥΠΕΚΑ 

Έλενα Νταούλα γραμματέας Αθλητικού Συλλόγου Ακρίτας Δαδιάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More