Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν “Χ”αμογέλασε κανείς

 

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν ανάγκη τη νίκη, Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα ήρθαν ισοπαλία (1-1) για την 10η αγωνιστική της Premier League και συνεχίζουν να προβληματίζουν με την εικόνα τους τη φετινή σεζόν.

Για την 10η αγωνιστική της Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο “Σίτι Γκράουντ”, με την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να αγνοεί τη χαρά της νίκης στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος (6 ήττες και 2 ισοπαλίες) και να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έφτασε τους 9 βαθμούς, βρίσκεται τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συνεχίζει τις… χαμηλές πτήσεις τη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας

Η Άστον Βίλα είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και προσπαθούσε να απειλήσει, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 15ο λεπτό του ματς όμως, η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκιμπς-Γουάιτ και κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντένις, με το “Σίτι Γκράουντ” να “φλέγεται”. Η αντίδραση για τους “χωριάτες” ήταν άμεση και επτά λεπτά αργότερα (22′) ο Άσλεϊ Γιανγκ με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντιν Χέντερσον για το 1-1.

Ο Άσλεϊ Γιανγκ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Άστον Βίλα στην Premier League, πίσω μόνο από τον σπουδαίο Δανό κίπερ, Πίτερ Σμάιχελ, που ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που πέτυχε γκολ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο του 2001.

11 – Ashley Young has scored his first Premier League goal for Aston Villa since May 2011 against Wigan, 11 years & 156 days ago. Indeed, only goalkeeper Peter Schmeichel (37y 336d) has scored a Premier League goal for Aston Villa at an older age than Young (37y 93d). Longevity. pic.twitter.com/mjfYn2CdY0

— OptaJoe (@OptaJoe) October 10, 2022

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1), με τους παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του ημίχρονου, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός για τα δεδομένα της Premier League. Οι δύο ομάδες με ελάχιστες εξαιρέσεις απείλησαν ελάχιστα τις αντίπαλες εστίες, με την Άστον Βίλα να έχει την μπάλα στα πόδια της στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Στο 60′, ο Γουότκινς έπιασε μια καλή κεφαλιά, αλλά ο Χέντερσον ήταν εκεί και αντέδρασε σωστά. Πέντε λεπτά αργότερα (65′), ήταν σειρά της Νότιγχαμ να απειλήσει, με τον Γκιμπς – Γουάιτ να κάνει ωραία κίνηση, αποφεύγοντας έναν αντίπαλο, αλλά το σουτ με εξωτερικό φάλτσο που επιχείρησε πέρασε άουτ. Άλλη μια καλή στιγμή για τη Φόρεστ στο 70′, με τον Μαρτίνες να μπλοκάρει το σουτ του Κουγιατέ.

Δεν άλλαξε τίποτα στον αγώνα και οι δύο ομάδες, που προβληματίζουν με την εικόνα τους, ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Η Νότιγχαμ με 5 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Premier League, ενώ η Βίλα με 9 βαθμούς βρίσκεται στην 16η θέση και τρεις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Γκολ: 15′ Ντένις / 22′ Γιανγκ

Κίτρινες: 18′ Οριέ, 26′ Κουκ, 82′ Γέιτς / 45′ Κόνσα, 50′ ΜακΓκιν, 75′ Ράμσεϊ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Χέντερσον, Οριέ (57′ Γουίλιαμς), Κουκ, ΜακΚένα, Τοφολό, Κουγιατέ, Φρόιλερ, Τζόνσον, Γκιμπς – Γουάιτ (90′ Ο’ Μπράιεν), Γέιτς, Ντένις (70′ Σάριτζ)

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Γιανγκ, Ράμσεϊ (81′ Άρστερ), Λουίζ, ΜακΓκιν (77′ Ντεντόνκερ), Κουτίνιο (65′ Ινγκς), Γουότκινς, Μπουεντία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More