Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δε συγκρίνεται με κανέναν άλλο αγώνα έως σήμερα» – Α. Νικοπολίδης και Χρ. Σωτηρακόπουλος μιλούν για τον συγκλονιστικό τελικό του Μουντιάλ (video)

Μια ημέρα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, στο Κατάρ, από την Αργεντινή ο Αντώνης Νικοπολίδης, διεθνής τερματοφύλακας και ο αθλητικός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος ανέλυσαν στην ΕΡΤ τις κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ και τις σπουδαίες προσωπικότητες των πρωταγωνιστών του τελικού, Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ.

«Είδαμε έναν απίθανο τελικό με τρομερή διακύμανση. Ήταν ένας συναρπαστικός τελικός Μουντιάλ και μια διαφήμιση του ποδοσφαίρου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Νικοπολίδης για τον αγώνα που κρίθηκε στα πέναλτι αφού η Αργεντινή κέρδισε την Γαλλία στα πέναλτι (4-2), με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι 2-2 και της παράτασης 3-3.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που έχει περιγράψει αμέτρητους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε Μουντιάλ δήλωσε ότι ο αγώνας μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο αγώνα έως σήμερα, και όχι μόνο σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Το σπουδαιότερο τρόπαιο της καριέρας του σήκωσε ο Λιονέλ Μέσι μετά την επικράτηση επί της Γαλλίας (AP Photo/Martin Meissner)

Το καλύτερο Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερος τελικός που έχουμε δει σε οποιαδήποτε διοργάνωση, σε οποιοδήποτε παιχνίδι, σε οποιοδήποτε έκφανση του ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το χθεσινό ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Ήταν η αποθέωση του πώς θα το ήθελε να το φτιάξει κάποιος σε σενάριο και τα είδαμε όλα μαζί» δήλωσε ο γνωστός σπορτκάστερ.

Μιλώντας για το Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε τρία γκολ στον τελικό και παρόλα αυτά είδε την Γαλλία να χάνει στα πέναλτι από τους πιο ψύχραιμους στη διαδικασία Αργεντινούς ο κ. Σωτηρακόπουλος δήλωσε ότι «ο ηττημένος (σ.σ. κέρδισε Χρυσό Παπούτσι) έχει πετύχει τρία γκολ. Ο Εμπαπέ, δηλαδή η ομάδα του έχει παίξει εξαιρετικά, έχει αντιδράσει, έχει ξαναγυρίσει σε έναν τελικό στον οποίο τη σφραγίδα την έχει βάλει Μέσι, όπως όλους τους προηγούμενους γύρους και η Αργεντινή πήρε ένα τρόπαιο που δεν είχε πάρει από το μηδέν. Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».
Πέτυχε τρία γκολ, ευστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι και παρά την βράβευσή του ως ο καλύτερος παίκτης του τελικού, έχασε το τρόπαιο από τον Λιονέλ Μέσι. Ο λόγος για τον Κιλιάν Εμπαπέ που αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά από το τρόπαιο του Μουντιάλ. (AP Photo/Petr David Josek)

Σύμφωνα με τον αθλητικό δημοσιογράφο και συγγραφέα οι φίλαθλοι παρακολούθησαν «το καλύτερο Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ. «Εφόσον υπάρχει αυτός ο τελικός και αυτά τα συγκεκριμένα παιχνίδια που είδαμε από την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και μετά. Στη συνολική εικόνα είδαμε πιθανώς στο απόλυτο Μουντιάλ, ακριβώς επειδή οι παίκτες ήταν ξεκούραστοι» διευκρίνισε.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δείτε επίσης

Στον αστερισμό του Μέσι ο ποδοσφαιρικός πλανήτης – Η Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου στον τελικό των τελικών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More