Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δηλητηριασμένα δολώματα σε Κόνιτσα και Μέτσοβο

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση αλλά ειδικότερα προς τους κυνηγούς που κατέχουν σκύλους δίωξης τους οποίους εκπαιδεύουν αυτήν την περίοδο στους χώρους εκγύμνασης, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του εντοπισμού δηλητηριασμένων δολωμάτων απευθύνει το Δ.Σ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Αφορμή για την ανακοίνωση και την έκκληση της Ε’ ΚΟΗ είναι κάποια αλλεπάλληλα περιστατικά εντοπισμού δηλητηριασμένων δολωμάτων σε Κόνιτσα και Μέτσοβο.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή όχι μόνο των κυνηγών, αλλά και των κτηνοτρόφων που κατέχουν σκύλους φύλαξης για τα κοπάδια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει τέτοιου είδους δολώματα θα πρέπει να απευθύνεται στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή να ενημερώνει απευθείας τις συναρμόδιες υπηρεσίες του οικείου Δασαρχείου.

«Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων συνιστά μία εγκληματική πράξη σε βάρος της άγριας πανίδας και όχι μόνο και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο της κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ε’ ΚΟΗ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More