Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο – Μ. Καραγρηγορίου: “Δεν κάνουμε καμία έξωση στους φοιτητές – Θα προστεθούν 158 δωμάτια “

«Δεν κάνουμε καμμία έξωση στους φοιτητές. Όπως κάθε χρόνο εστάλη η ειδοποίηση στους φοιτητές, να ελευθερώσουν τα δωμάτια των φοιτητικών εστιών, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες της υποβολής των δικαιολογητικών για την νέα χρονιά». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Μαρία Καραγρηγορίου.

Επι πλέον πρόσθεσε πως οι εργασίες ανακαίνισης  προχωρούν στα  158  δωμάτια και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του χρόνου, όπως και τα δύο νέα κτίρια του νέου συγκροτήματος, με προϋπολογισμό κοντά στα 6 εκ ευρώ. Πρόκειται να προστεθούν στα 395 δωμάτια άλλα 158, οπότε θα μπορούμε να καλύπτουμε όλους όσοι από τους φοιτητές είναι δικαιούχοι στέγασης, με τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους φοιτητές. Από τους 72 που έχουν ενημερωθεί κάποιοι μας ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν από το δωμάτιο, γιατί ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, ενώ κάποιοι ακόμα δεν έχουν κάνει εκ νέου αίτηση. Αυτοί που θα κάνουν εκ νέου αίτηση και πληρούν τα κριτήρια δεν θα φύγουν από τα δωμάτια», ανέφερε η κ. Καραγρηγορίου.

Από την πλευρά τους οι  οικότροφοι φοιτητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, υποστηρίζοντας ότι δεν τους ειδοποίησαν έγκαιρα λέγοντας πως «πάντα αυτό γίνεται κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, που δεν είναι εφικτό να γίνουν μετακινήσεις». Επίσης καταλογίζουν καθυστέρηση στις εργασίες ανακαίνισης των δωματίων και υποστηρίζουν ότι ενώ υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια, δεν στεγάζονται φοιτητές.

Σύνταξη: Β. Μαχαίρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More