Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης: ΟΧΙ στην έκφραση γνώμης για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου βιοαερίου

Αρνητικό είναι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης για την έκφραση γνώμης, πάνω στην μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου, με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνεψης οργανικών αποβλήτων, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού προς πώληση και την ηλεκτροπαραγωγή και την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών.

Η μονάδα αιτείται για εγκατάσταση σε έκταση 12,5 στρεμμάτων στα οικόπεδα της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης, αφού συζήτησε το θέμα της μονάδας, ψήφισε αρνητικά, πάνω στην γνωμοδότηση επί των περιβαλλοντικών όρων της συγκεκριμένης μονάδας – εταιρείας.

“Το θέμα είναι πολιτικό. Η γνώμη μου είναι καθολικά αρνητική”.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αρκαδίας, αλλά και κοινοτάρχες των γύρω χωριών.

Στις τοποθετήσεις τους, όλοι εξέφρασαν αντίδραση και ήταν απόλυτα αρνητικοί, στο να γνωμοδοτήσει θετικά επί της μελέτης, το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Η απόφαση της γνωμοδότησης θα φύγει άμεσα προς τους αρμοδίους.

” Δεν εξετάζουμε και δεν μας ενδιαφέρουν οι μελέτες και οι τεχνικοί όροι. Ένα τέτοιο εργοστάσιο θα επιφέρει δυσωσμία, θα επιβαρυνθεί η ΒΙΠΕ Τρίπολης την ίδια ώρα που γίνονται μεγάλες επενδύσεις από κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της χώρας”, είπαν, όλοι οι ομιλητές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More