Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάλεξη της Βάσως Αποστολοπούλου στην Eλληνική Κοινότητα Whittlesea

Μια ξεχωριστή διάλεξη, με σκοπό να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, θα παρουσιάσει η καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, αύριο, Σάββατο, 8 Ιουλίου, στην Eλληνική Oρθόδοξη Κοινότητα Whittlesea.

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ερευνήτρια με διεθνή πρωτιά στα εμβόλια κατά του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, διερευνά τρόπους να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, θέματα ψυχικής υγείας, διαβήτη και χρόνιες παθήσεις. Επίσης, προτρέπει τους ανθρώπους να ζουν και να μεγαλώνουν με υγεία και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορούμε να βοηθήσουμε μια οικογένεια που αντιμετωπίζει θέματα υγείας και παράλληλα τονίζει τη σημασία της πρόληψης.

Στην εκδήλωση, θα παραστεί ως επίτιμος προσκεκλημένος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα Whittlesea, η οποία μετρά 50 χρόνια ζωής, είναι μία από τις μεγαλύτερες και καλά εδραιωμένες κοινότητες της περιοχής. Ιδρύθηκε από τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και γλώσσας και από την ημέρα της ίδρυσής της έχει καταφέρει να αποκτήσει τις δικές της εγκαταστάσεις, προσφέρει τακτικά προγράμματα για γυναίκες και ηλικιωμένους και τιμά τις εθνικές επετείους και γιορτές.

Παλαιότερα, συνέβαλε επιτυχώς στο να προσφέρεται και να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε δημόσιο Γυμνάσιο της περιοχής, αλλά παράλληλα λειτουργούσε και δικό της ελληνικό σχολείο. Έχοντας υπόψη την ανάγκη επιτυχημένων σχεδιασμών για το μέλλον, το συμβούλιο πρότεινε ως νέο Board Director την κα Kris Pavlidis, η οποία δήλωσε στον «Νέο Κόσμο»:

«Με μεγάλη μου χαρά και περηφάνια δέχομαι αυτή την πρόταση να οριστώ Director της Ελληνικής Κοινότητας Whittlesea. Είναι τιμή μου να εργασθώ με τα ακούραστα μέλη αυτής της κοινότητας που με πάθος προσέφεραν για πολλές δεκαετίες στην διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού. Θέλω να συγχαρώ το τωρινό, αλλά και τα προηγούμενα συμβούλια, τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Χρυσομάλλη, και την υπεύθυνη της Κουζίνας Έφη Χρυσομάλλη. Είναι τιμή να υπηρετήσω την Κοινότητα και να συνεχίσω το αξιόλογο έργο που δημιούργησαν αυτοί οι άνθρωποι. Γεμάτη ενέργεια και αισιοδοξία υπόσχομαι ότι θα εργαστώ και θα συνεργαστώ για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More