Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάσχιση Ντουρντουβάνας – Λίμνη Δόξα Φενεού

Μια από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ο Σύλλογος Aρκάδων Ορειβατών Oικολόγων (ΣΑΟΟ) την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Σαράντα ενθουσιώδεις ορειβάτες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής από την Τρίπολη με λεωφορείο για την Λυκούρια. Ύστερα από μιάμιση ώρα περίπου η πρώτη ομάδα αποβιβάστηκε στο διάσελο της Λυκούριας (950 μ.) και άρχισε τη διάσχιση της Nτουρντουβάνας μέχρι τη λίμνη Δόξα Φενεού (900 μ.). Η υπόλοιπη ομάδα συνέχισε έως τη λίμνη.

Η ομάδα κορυφής περπάτησε αρχικά σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι που οδηγεί στη Φράγκα. Σε μια ώρα περίπου ακολούθησε βορειοανατολική πορεία με κατεύθυνση την κορυφή Τριανταφυλλιά (2109 μ.), όπου ανέβηκε μετά 4 ώρες.

Η θέα από εκεί ήταν εντυπωσιακή, τόσο προς τη λίμνη και το οροπέδιο του Φενεού, όσο και προς τον Χελμό, τη Ζήρεια, τον Σαϊτά και τον Ολίγυρτο. Σε σαράντα περίπου ακόμη λεπτά ανέβηκε και στην Ντουρντουβάνα (2083 μ.). Η κατάβαση, που διήρκεσε 3.30΄μ , έγινε περπατώντας πάνω σε ευκρινές μονοπάτι, δασωμένο σε μεγάλο τμήμα του. Στη λίμνη συναντήθηκε με τους υπόλοιπους συνορειβάτες, οι οποίοι είχαν, εν τω μεταξύ, επιστρέψει και αυτοί μετά την ανάβαση στο διάσελο του Κυνηγού (1500 μ.), σε μια πορεία διάρκειας 3.30΄. Κάποιοι συνέχισαν έως και το πρώτο Nησί.

Όλοι μαζί επισκέφτηκαν την ιστορική μονή Αγίου Γεωργίου Φενεoύ.

Επιστρέφοντας, έγινε και η απαραίτητη στάση για φαγητό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More