Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδίκτυο και τζόγος εθίζουν και εξαρτούν τη νεολαία

Το διαδίκτυο έχει την ικανότητα να καλύψει συγκεκριμένες ψυχολογικές ανάγκες ενός ατόμου, όπως το να εξερευνήσει κρυφές πτυχές της προσωπικότητας του χωρίς περιορισμούς και συνέπειες, να ενσαρκώσει διαφορετικούς ρόλους και να υιοθετήσει διαφορετικές ταυτότητες.
Η κατάχρησή του προκαλεί εθισμό που αναγνωρίζεται σαν αυθύπαρκτη διαταραχή και εξάρτηση με δραματικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους νέους.
Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο, είναι η αναγνώριση και η παραδοχή του προβλήματος, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δαμιανός Δουίτζης σύμβουλος απεξάρτησης και πρόεδρος της οργάνωσης “Όασις“.
Ο εθισμός στον τζόγο είναι επ΄πισης ένα πρόβλημα που διαρκώς διογκώνεται, που καταστρέφει, που οδηγεί στον θάνατο. Εκατομμύρια άνθρωποι «νοσούν» και αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις, ενώ οδηγούνται σταδιακά στην οικονομική καταστροφή και συχνά στην αυτοκτονία, δηλώνει στην ΕΡΤ3 η ψυχολόγος Νικολέτα Μπεκιαροπούλου.
Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια ύπουλη ασθένεια αφού δεν έχει ορατά σημάδια ή συμπτώματα, όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.
Ο εθισμένος αρνείται ή υποτιμά το πρόβλημα, κάνει αποτυχημένες βραχυχρόνιες προσπάθειες αποχής, λέει ψέματα, εκλογικεύει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More